ENTREVISTA | Josep Maria Herms President del Bàsquet Manresa SAE

«Hem de poder lluitar cada any per anar a Europa»

"Això de lluitar sempre per la permanència no pot ser el nostre objectiu"

"El president no pot baixar i discutir amb l’equip tècnic perquè els que en sabem són ells"

El president del Bàsquet Manresa, Joep Maria Herms, en un moment de l'entrevista

El president del Bàsquet Manresa, Joep Maria Herms, en un moment de l'entrevista / Oscar Bayona

Jordi Badia Perea

Jordi Badia Perea

Josep Maria Herms va ser elegit tot just fa una setmana president del Bàsquet Manresa. Es defineix com una persona marcada per la mort del pare quan tot just tenia 8 anys i es mostra ambiciós en els objectius esportius que vol per a l’equip i confiat que Manresa respondrà a l’ampliació de capital del club. L'entrevista concedida a Regió7 l'hem dividit en tres parts. En aquesta, parla de les aspiracions del club.

Com valora el moment esportiu de l’equip?

És molt bo. Sobretot, si el comparem amb l’inici de l’any passat. Aquests dies he estat veient força entrenaments i tenim un equip amb jugadors molt pencaires. Anem setens, a un partit d’entrar a la Copa... sempre es pot estar millor, és clar, però el moment és bo.

Amb aquesta classificació per la Copa i la permanència, la temporada seria d’excel·lent?

No. Seria una bona temporada. Excel·lent, no. S’ha de ser ambiciós.

Quin és el límit d’aquesta ambició?

Europa. Ara, les circumstàncies són les que són. Però hem de batallar cada any per anar a Europa. I quan hi anem, ja podrem dir que la temporada ha estat molt bona. Excel·lent seria guanyar la lliga. Si ho hem fet una vegada, ho podem tornar a fer. Això de lluitar sempre per la permanència no pot ser el nostre objectiu.

Amb el pressupost actual és realista?

No, evidentment que no. Tornem a l’ampliació. Ens calen recursos. Ja no hi ha equips que no es gastin diners amb bons jugadors. Després caldrà que s’adaptin, que no es lesionin o que responguin a les expectatives. Però hem de poder competir-hi.

Pedro Martínez acaba el seu contracte la temporada que ve. Li oferirà la renovació?

Sí, indiscutiblement. És un valor del club, que se l’estima molt, que és capaç de treure or sota les pedres. Com en Xevi Pujol. Tots dos fan un tàndem immillorable.

Per tant, continuïtat en l’àrea esportiva.

Sí, per descomptat. Són dues figures clau per nosaltres. En Pujol és una persona de club. Té una visió dels jugadors com n’hi ha poques. És capaç de veure quin nano amb en Pedro es convertirà en un gran jugador.

Ha pensat que com a president hi haurà algun moment en què haurà d’intervenir en l’àrea esportiva i fer fora l’entrenador, per exemple?

I tant! És una pregunta que et fas cada dia, cada cinc minuts, constantment. Per molts motius. Perquè, agradi o no, ser president vol dir situar-te fora de la teva zona de confort, hi entenguis més o menys de bàsquet.

En quin moment ha d’intervenir-hi un president?

En el moment en què se’t demana. Quan comences a veure o t’arriben senyals que hi ha algun aspecte que no va bé és quan s’ha de reunir l’equip i demanar què està passant i com es pot resoldre-ho. Avançar-s’hi. Ara, és clar que el president no pot baixar i discutir amb l’equip tècnic perquè els que en sabem són ells. La visió ha de ser global. Ha de saber on vol dur el club, marcar-ne el rumb, però no pot agafar el timó ni baixar a la sala de màquines.

Anirà a Màlaga?

Sí, sí, i tant! A veure avui. El pavelló estarà ple, segur que serà un espectacle i crec que anirà bé perquè ens ho mereixem.

L’equip infantil ja hi està classificat.

Sí, i aquest és un altre dels objectius que tenim. Fer créixer encara més la base. Que un nano pensi que pot arribar a jugar al primer equip, fa que entreni cada dia i que s’hi esforci i treballi per aconseguir-ho. Quan dic que si tens una acció en compris una altra, em refereixo també a això. Per tots els valors que s’inculquen als nostres fills. Perquè socialment, no només esportivament, el Bàsquet Manresa té un valor incalculable.