Desallotgen un bloc de pisos ocupat a les Bases de Manresa

Tres furgons de la Brigada Mòbil dels Mossos han actuat aquest matí en un immoble del carrer Ramon Iglesias

Efectius de la Brigada Mòbil dels Mossos en el desallotjament a un bloc de pisos ocupat a les Bases de Manresa

Efectius de la Brigada Mòbil dels Mossos en el desallotjament a un bloc de pisos ocupat a les Bases de Manresa / Arxiu particular

Arnau Valverde

Arnau Valverde

Els antiavalots de la Brigada Mòbil del cos dels Mossos d’Esquadra han desallotjat un bloc de pisos ocupat situat a les Bases de Manresa. L'actuació ha començat al voltant de les deu del matí, quan tres furgons de BRIMO han interromput en un bloc del carrer Ramon Iglesias per dur a terme un desallotjament per ordre judicial.

WhatsApp Image 2023 01 24 at 10.43.44

WhatsApp Image 2023 01 24 at 10.43.44 / Arnau Valverde

Segons ha pogut saber Regió7, al bloc hi havia 8 dels 19 pisos ocupats, i tots ells han estat desallotjats. La propietat de l'immoble, Servihabitat, ha assegurat que el desallotjament s'ha dut a terme per una ordre judicial i que no hi havia cap situació de vulnerabilitat entre les persones ocupants. Tot i això un dels desallotjats consultats per aquest diari ha explicat que entre els desallotjats hi havia una família amb menors.

El desallotjament s'ha efectuat al voltant de les 10 del matí sense incidències destacades. Els desallotjats han sortit del bloc emportant-se el que podien com maletes plenes, mantes o les seves mascotes, entre altres coses. Un cop l'immoble ha quedat buit, s'han tapiat les finestres dels pisos ocupats per tal d'intentar impedir que s'hi torni a accedir.

Per altra banda, veïns i treballadors de la zona asseguren que es tractava d'una ocupació conflictiva per part d'alguns dels ocupants. Els Mossos d'Esquadra asseguren que abans i durant la pandèmia sí que era un bloc conflictiu i que hi van fer actuacions relacionades amb la venda de marihuana. També hi van actuar per detenir alguns dels seus ocupants que formaven part d'una banda que es dedicava a robar a la zona alta de Manresa. Tot i això, fonts del cos policial expliquen que des de feia un temps no tenen constància d'incidències importants relacionades amb el bloc.

Subscriu-te per seguir llegint