Quant toca per euro jugat en cada premi de la Loteria de Nadal el 2023?

Comprova aquí quant guanyaries si el teu dècim fos un dels premiats enguany

Bitllets de loteria nacional

Bitllets de loteria nacional / Arxiu

Manuela Valdés

Queden pocs dies perquè la Loteria de Nadal reparteixi la seva sort i els 2.590 milions d’euros en premis. Divendres 22 de desembre, els més afortunats seran agraciats amb la Grossa o amb algun dels premis principals d’aquest sorteig extraordinari. D’altres, en canvi, s’hauran de conformar amb premis més petits i una gran majoria haurà d’esperar un altre any per provar sort.

Quan s’expliquen els diferents premis del sorteig de la Loteria de Nadal, gairebé sempre se cita l’import que es guanyar per dècim, però, què passa amb la gent que juga amb participacions i no amb un dècim sencer? Quina quantitat de diners guanyen en el cas que el seu número resulti premiat? Això és el que toca per euro jugat en la Loteria de Nadal el 2023:

  •  Primer premi, la Grossa: Per cada euro que es jugui, l’afortunat s’emporta 20.000 euros.
  •  Segon premi: En aquest cas, 1 euro jugat equival a 6.250 euros.
  •  Tercer premi: Cada euro jugat té un premi de 2.500 euros.
  • Dos quarts premis: La persona afortunada guanya 1.000 per euro jugat.
  • Vuit cinquens premis: Equival a 300 euros per euro jugat.

A part dels premis principals, el Sorteig de Nadal també té altres premis menors que tenen més probabilitat de sortir guanyadors. L’import per dècim són 100 euros, però si es juguen participacions, es cobren 5 euros per cada euro jugat.

Les aproximacions, centenes i dues últimes xifres dels premis més importants també tenen premi. En el cas de la Grossa, els números anteriors i posteriors s’emporten 2.000 euros per dècim i 100 per cada euro que es jugui. Finalment, amb el reintegrament es recuperen els diners jugats.