Impulsem Manresa planeja tota una ciutat esportiva al sector del Congost

Suma a l’ampliació del Nou Congost una residència d’esportistes, un hotel, un centre de medicina de l’esport, una facultat de ciències de l’activitat física i un nou pavelló poliesportiu

Una imatge d'arxiu de la zona del Congost

Una imatge d'arxiu de la zona del Congost / Arxiu/Eudald Redó

Redacció

Un dels punts forts de la candidatura Impulsem Manresa és plantejar l’articulació d’una ciutat esportiva al sector del Congost que disposi d’una residència d’esportistes, un hotel, un centre de medicina de l’esport, una facultat de ciències de l’activitat física i un nou pavelló poliesportiu a més de 1.824 places d’aparcament.

La proposta s'afegeix a la de fer a l'Agulla un espai per a macroconcerts.

Per a Jesús Alonso, integrant de la llista d’Impulsem Manresa i exdegà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, «el projecte de la ciutat esportiva, que està sobreposat al POUM del 2017 i respectant rigorosament la base dels sistemes generals d’equipaments existent tret d’una illa que recentment ha estat adscrita al Pla parcial del Pont Nou II, significa preparar la zona sud-oest de Manresa pels reptes urbanístics dels propers 30 o 40 anys».

Inversió pública i privada

Per entomar una aposta d’aquesta envergadura, Impulsem considera que a banda de l’aposta decidida de l’Ajuntament resulta «evident que les federacions i altres organismes estan apostant com a línies pròpies de negoci la creació i gestió d’equipaments».

Posa com a model a Manresa l’Ateneu les Bases. D’altra banda, equipaments com l’hotel previst, o la residència d’esportistes «són clarament inversions privades», segons Joan Vila.

Des del punt de vista de la gestió dels equipaments previstos, els purament esportius com pavellons poliesportius, pistes d’entrenament o vestidors «seran gestionats íntegrament per l’Ajuntament».

Una visió de conjunt

Una visió de conjunt / Arxiu Particular

D’altra banda, les instal·lacions que ocupin entitats privades hauran de ser «gestionades i finançades íntegrament per aquests mateixos actors, que l’Ajuntament haurà d’acompanyar i facilitar-ne la implementació». Aquest apartat contempla, a part del centre d’e-sports, tot el relacionat amb el centre de medicina de l’esport, inclòs el centre de rehabilitació i gimnàs, i la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport. En aquest àmbit, «preferiblement es facilitaria l’entrada de la FUB», segons Impulsem.

De les 1.824 places d’aparcament previstes 804 serien soterrades i 1.020 en superfície en el conjunt de l’àmbit a desenvolupar.