Quatre gelateries manresanes on combatre la calor amb un bon gelat

Des de la històrica Xixoneca fins a l'innovador Muuuak!, llistem locals de ciutat coneguts per vendre productes d'elaboració artesanal

La varietat del producte és una de les característiques de Dolce Piacere, a Manresa

La varietat del producte és una de les característiques de Dolce Piacere, a Manresa / Arxiu / Lluc Grandia

Redacció

Quan el termòmetre puja per sobre dels 30 graus a Manresa, la vida és millor amb un gelat a la mà. No és que vulguem entrar en el clixé que aquest dolç congelat és només per a l'estiu, però en plena onada de calor, s'agraeix diposar d'establiments a prop de casa per gaudir d'un bon gelat artesanal. Compartim quatre locals de la ciutat en els quals refrescar-se amb un gelat en ple juliol es converteix en pura màgia.

La Xixonenca

La Xixonenca és, per excel·lència, la gelateria històrica de la ciutat de Manresa. El fet de tenir un local al primer tram del Passeig, amb terrassa, i un altre al carrer Guimerà, li dona una hegemonia clara al centre de la ciutat. A l’obrador, s’elaboren els gelats, granissats, orxates. Entre els gelats preferits hi ha els de torró, nata, llimona, xocolata i maduixa. Tot i que per temporades i modes, també se'n venen molt d'altres sabors, com els de Kinder o d'Oreo.

Dolce Piacere

Dolce Piacere s’ha fet un lloc, els últims anys, en l’aparador de gelats de Manresa. Ubicada al carrer de Casanova (a tocar del Passeig Pere III), la gelateria d’estil italià combina en la seva oferta el producte de proximitat i el que prové del país transalpí. La seva varietat de gustos i l’estil italià han captivat el client. En el seu catàleg s'hi poden trobar sabors clàssics com el de nata, stracciatella o pistatxo, passant per una gamma vegana, fins a tancar l'oferta amb sabors tant únics com el gelat de pastís de pastanaga, el sicilià, el de raffaello o el de xocolata Jungly.

Muuuak!

No només els gelats tradicionals gaudeixen de gran popularitat. Els últims anys, tendències com el iogurt gelat, que s’allunya del gelat típic i aposta per un format diferent i més personalitzable, s’han fet un lloc en el panorama dels productes estiuencs. Muuuak! (carrer del Born) és el toc innovador de l’oferta que trobem a Manresa. L'establiment ofereix gelats fets amb llet fresca i iogurt fresc baix en calories i completament personalitzable amb una gran varietat de toppings dolços.

Las Vegas

Las Vegas, al peu del carrer del Born, no és una gelateria, és bar i restaurant. Però, a l’entrada del local, podem observar una màquina de gelats que ha marcat estius de generacions i generacions de manresans. Situada en un lloc tan cèntric, ara que aquest tipus de màquina ja no és molt habitual, s’ha convertit en una petita icona. Des del 1965, el local ofereix varietats d'aquest històric gelat de xocolata, vainilla i variat.