Rauw Alejandro continua constant com a amo de la casa La Morera de Manresa

Al registre de la propietat figura que el cantant porto-riqueny té el ple domini del mas modernista igual que fa 1 any i mig

Francesc Galindo

Francesc Galindo

El 10 de març de l’any passat es va inscriure al registre de la propietat que la finca modernista La Morera havia passat a ser propietat Rauw Alejandro, parella, en aquell moment, d’una altra estrella, Rosalía, vinculada familiarment a Manresa. Fa pocs dies es va fer públic el trencament de la relació i el valuós mas continuava a nom del famós cantant porto-riqueny.

Això mostra que durant un any i mig no s’ha alterat la inscripció al registre, que segueix a nom de l’artista, Raul Alejandro Ocasio Ruiz, després d’haver estat adquirida davant notari el 10 de gener del 2022.

Rauw Alejandro va comprar la propietat no pel seu interès pel Bages sinó per la seva relació amb la cantant de Sant Esteves Ses Rovires, que sí ha expressat públicament en més d’una ocasió el seu arrelament a la comarca.  

121.000 metres quadrats

El conjunt de la propietat té una superfície de 121.609 metres quadrats i a banda de la casa, que és patrimoni protegit, conté coberts i basses. Té deu habitacions, sales amb llar de foc, jacuzzi interior i piscina. En total, són 2.624 metres quadrats.

El per què de l’adquisició l’explicava la mateixa Rosalía amb aquestes paraules: «M’encanta ser a Manresa. Els meus avis eren d’allà, hi tenien una casa i hi passava els estius. Forma part de qui soc i sempre que puc hi torno. És un lloc que em lliga».

Un regal o un gest?

Amb el pas del temps se sabrà si encara que no consti encara registralment, el mas va ser un regal a Rosalía o el que va fer Rauw va ser un gest cap a la catalana sense desprendre’s de la propietat. També caldrà conèixer si Rosalía manté l’interès per la casa després de la ruptura, admesa per ambdues parts com un mal tràngol.

Després que l’1 de febrer, Regió7 avancés en exclusiva que Rosalía i la seva parella s’interessaven per la casa modernista La Morera, va arribar la confirmació que Rauw Alejandro constava com a propietari de la casa modernista situada en un trencall del camí de Rajadell, a pocs minuts de Manresa, projectada per l’arquitecte manresà Ignasi Oms i Ponsa. 

El mateix mes de febrer, la parella va compartir una fotografia a les xarxes fent-se un petó al jardí de la casa, on hi ha la piscina, amb la característica façana de fons totalment recognoscible.

L’artista va penjar la instantània el diumenge 13 de febrer en un compte d’Instagram secundari @holamotomami. En la imatge, que anava acompanyada d’una declaració d’amor en català, «T’estimu», es pot veure els dos artistes davant d’una de les decoracions a la paret que caracteritzen la propietat.

Fa 1 any, de pícnic

Fa un any, la situació era diametralment diferent a l’actual i la parella va fer públiques imatges d’un pícnic romàntic a l’exterior de la casa.

Una safata d’embotits, sushi, fruita, llaminadures, vi....i el mas Morera de fons. Rosalía va publicar a través de les xarxes socials un vídeo on se la veia compartint amb la que era en aquell moment la seva parella, un pícnic romàntic a l’exterior de la casa modernista.

La parella va sol·licitar llicència d’obres, que continua vigent en l’actualitzat i que no ha estat utilitzada excepte per instal·lar una tanca perimetral a l’entorn de tota la propietat per tal de mantenir allunyats els curiosos que s’hi acostaven.

Del mas cal dir que originàriament pertanyia a la comunitat dels pares dominics del convent de Sant Domènec de Manresa, fins que va ser venut a particulars amb la desamortització. Un d’ells -a final del segle XIX- va ser l’industrial del tèxtil Josep Portabella i Cots, que va encarregar a Ignasi Oms i Ponsa l’ampliació del mas original, del qual es conserven les voltes i el celler, per tal de convertir-lo en una residència senyorial. Les obres, iniciades el 1903, es van acabar al cap de dos anys.

Tant a l’exterior com a l’interior, l’ornamentació modernista és present en tots els detalls i li dona personalitat, començant per la tribuna mirador, amb sengles porxos a banda i banda, i continuant per l’escalinata i els vitralls. Té excel·lents vistes a Montserrat.

Subscriu-te per seguir llegint