Les Visites a la Manresa Desconeguda esgoten places i generen queixes dels qui han anat a fer cua

Per recórrer l'Hospital de Sant Andreu, aquest dijous 24, s'han fet 373 reserves, i per al convent de Sant Francesc, el divendres, 382; l'Ajuntament no descarta ampliar els grups i, de moment, ha obert una llista d'espera

Persones que s'han aplegat davant de l'Oficina de Turisme per fer la inscripció in situ s'han queixat que les hagin fet esperar una hora i mitja per res

Una Visita a la Manresa Desconeguda de l'any passat, a la Fàbrica Nova

Una Visita a la Manresa Desconeguda de l'any passat, a la Fàbrica Nova / Arxiu/Oscar Bayona

Gemma Camps

Gemma Camps

Les dues Visites a la Manresa Desconeguda previstes enguany dins de la Festa Major de Manresa 2023 han esgotat les places disponibles en una hora i mitja. No és cap secret que les visites a edificis i a patrimoni de la ciutat on habitualment no es pot accedir és una de les activitats del programa festiu que cada any té més requesta. Precisament per aquest motiu, persones que han anat a fer cua amb la intenció de realitzar la inscripció gratuïta presencialment a l'Oficina de Turisme aquest dilluns al matí s'han queixat de com s'ha organitzat.

Elisa Bacardit ha denunciat a través d'aquest diari que l'hagin tingut una hora i mitja fent cua per dir-li, quan ha arribat el seu torn, que l'únic que li podien oferir era entrar en una llista d'espera per si algú es dona de baixa o si l'Ajuntament decideix organitzar més grups. Tant ella com M.V., una altra ciutadana que també ha anat a fer cua i que ha volgut mantenir-se en l'anonimat, han reclamat que el sistema d'inscripció es faci d'una altra manera.

Les inscripcions, sigui per Internet directament o presencialment a l'Oficina de Turisme, es podien fer des d'avui dilluns a les 10 del matí fins a exhaurir places, tal com indica la web de l'Oficina de Turisme.  Com era d'esperar, tenint en compte que cada any passa el mateix, les places disponibles s'han esgotat en molt poc temps. Per visitar l'Hospital de Sant Andreu, aquest dijous, dia 24 d'agost, s'han fet 373 reserves, i per a la visita de divendres, 25 d'agost, al convent de Sant Francesc, 382. Una vegada exhaurides les places disponibles, l'Ajuntament ha informat que s’ha fet una llista d’espera i que s’estudiarà si es pot ampliar l'aforament.

Captura de la web de l'Oficina de Turisme de Manresa on s'informa que les places per a la Visites a la Manresa Desconeguda s'han exhaurit

Captura de la web de l'Oficina de Turisme de Manresa on s'informa que les places per a les Visites a la Manresa Desconeguda s'han exhaurit / Gemma Camps

El problema ha arribat amb les persones que han anat a fer cua davant de l'Oficina de Turisme. M.V. s'ha queixat de la lentitud del procés per part del personal que se n'ha cuidat. Ha explicat que "per a cada persona s'han estat un quart d'hora omplint les dades per apuntar-la", la qual cosa considera que s'hauria d'haver fet amb més rapidesa, i que, després, havien d'anar a buscar l'imprès a una impressora que estava en un altre despatx de l'oficina, la qual cosa encara ha fet més lent el procés.

Ha assegurat que "tothom a la cua està molt enfadat", sobretot quan els han dit que ja no es podien fer reserves després d'estar esperant més d'una hora. És el cas d'Elisa Bacardit, que ha fet cua "una hora i mitja perquè em diguin que em posaran a la llista d'espera". Considera que "s'hauria de fer d'una altra manera. Per exemple, dir a la gent que s'espera que només queden 50 places i que qui en quedi fora ja no s'hagi d'esperar".

L'Ajuntament ha explicat que no hi ha unes places determinades per a qui faci la reserva en línia i unes per a qui la faci presencialment, de manera que pot passar com, de fet, ha passat, que mentre l'Oficina de Turisme n'anava fent per a les persones que hi havia a la cua, les que han optat per fer-ho via Internet les hagin esgotat.

Subscriu-te per seguir llegint