Manresa participa en el pòdcast més gran que s'ha fet mai en català

Una cabina situada davant l'església de Crist Rei enregistra veus de voluntaris

La cabina per enregistrar la veu i les opinions sobre el català

La cabina per enregistrar la veu i les opinions sobre el català / Oscar Bayona

Redacció

Manresa és una de les ciutats del projecte itinerant "Provem-ho en català. Molt per parlar, molt per viure!" que consisteix en la instal·lació d'una cabina per enregistrar la veu i les opinions sobre el català de tothom qui vulgui

Amb aquesta cabina, instal·lada des de dimarts davant l'església de Crist Rei, es volen recollir el màxim nombre de veus i de testimonis sobre la llengua i crear el pòdcast més gran que s’hagi enregistrat mai en llengua catalana.

Un cop dins de la cabina, la persona participant podrà escollir 4 opcions segons el seu nivell de català i les seves preferències: participar en una entrevista radiofònica amb preguntes relacionades amb la relació d’aquella persona amb el català; practicar la llengua en una conversa; fer un karaoke amb la cançó "Començar", que els Tyets, les Marala i el Kelly Isaiah han interpretat per a la campanya; o bé donar una mostra de veu per al projecte AINA, per tal de normalitzar el català en les tecnologies digitals. 

Al llarg de tot l’itinerari, els centres del Consorci per la Normalització Lingüística aprofitaran l’oportunitat per permetre que els seus aprenents practiquin la llengua en un entorn lúdic i desenfadat. 

El pòdcast d’aquesta campanya recollirà les reflexions de la ciutadania sobre la llengua en tots els seus accents i fomentarà que tothom faci servir el català independentment del seu nivell. Precisament per això, la cabina està decorada amb el lema de la campanya, “Provem-ho en català”, traduït a 15 llengües molt parlades a Catalunya: àrab, búlgar, alemany, anglès, francès, indi, italià, polonès, portuguès, romanès, rus, ucraïnès, wòlof, amazic, xinès, castellà i català.

Gravació al mòbil

Després de l’enregistrament, cada participant rebrà la seva pròpia gravació al mòbil i podrà compartir-la amb les seves amistats i a les xarxes socials. 

Després de l’estada a Manresa, la cabina rodarà per altres municipis principals de totes les vegueries de Catalunya: Igualada, Tàrrega, Reus, Tarragona, Tortosa, Lleida, Tremp, Girona, Figueres, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. Tots aquests municipis compten també amb un centre del Consorci per la Normalització Lingüística.

Un cop la cabina hagi acabat el seu recorregut, es crearà un pòdcast amb una selecció de totes les veus participants: el pòdcast més gran que s’ha fet mai en llengua catalana.