Junts demana a Aloy que es disculpi per haver fet córrer que eren darrere Manresa Diu Prou

Ramon Bacardit proposa que se celebri un ple monogràfic per abordar l’actual situació de Manresa

Ramon Bacardit i el secretari geneal de Junts, Jordi Turull, aquest divendres a la tarda a Manresa

Ramon Bacardit i el secretari geneal de Junts, Jordi Turull, aquest divendres a la tarda a Manresa / ARXIU PARTICULAR

Jordi Morros

Jordi Morros

El portaveu de Junts a l’Ajuntament de Manresa, Ramon Bacardit, ha demanat una reflexió i una disculpa pública a l’alcalde, Marc Aloy, i als tinents d’alcaldes Mariona Homs i Joan Vila, per haver acusat Junts de ser al darrere de l’organització de la concentració de Manresa Diu prou que va reunir unes 2.000 persones dijous a la tarda a Crist Rei, ara plaça Neus Català. També ha proposat que se celebri un ple extraordinari i monogràfic per abordar la situació que es viu a Manresa, ha assegurat.

Bacardit ha fet aquestes declaracions en una roda informativa aquest divendres a la tarda a la seu de Junts a la qual hi ha assistit el secretari general de la formació, Jordi Turull, per donar suport «explícit i sense matisos» el mateix Bacardit i Junts Manresa.

"No tot s'hi val"

«En política no tot s’hi val», ha dit el portaveu de Junts. Ha assegurat que el govern de Manresa l’ha menystingut i difamat en acusar-lo d’organitzar la concentració de Manresa Diu Prou, i que això li ha valgut acusacions de racisme. «No demanaré cessaments o dimissions per un atac tan ferotge a la meva persona o al meu partit. Em conformo amb una disculpa pública».

També ha denunciat el que considera «incapacitat de l’actual govern de Manresa per dona respostes a aquesta crisi».

Dit això ha proposat treballar conjuntament per fer front a la situació sobre una base que tothom podria acceptar, que és el civisme. Ha proposat impulsar un contracte cívic ciutadà entre tots els manresans, i impulsar un pla de xoc per incentivar l’economia, especialment el comerç.

També l’esmentat ple monogràfic per debatre la situació de Manresa. Segons Bacardit, «tenim una situació d’alta complexitat social, cultural i econòmica. Trontollen pilars fonamentals de la nostra societat», i això comporta «l’empobriment econòmic social i cultural» de Manresa.

El secretari general de Junts, Jordi Turull, i l’adjunt a secretari general i responsable de Política Municipal, David Saldoni, han acompanyat Bacardit per donar-li suport. També els regidors del grup Mercè Tarragó, Lluïsa Tulleuda i Josep Gili.

Turull ha assegurat que els problemes s’han d’afrontar no pas «recrear-s’hi». Ha dit que el que s’inverteix en civisme o acció social no és una despesa, sinó una inversió, i que les manifestacions «no són perquè t’aplaudeixin. Això és de temps pretèrits». «Aquí va de civisme, espai públic i seguretat».