El portaveu de Junts a l’Ajuntament de Manresa, Ramon Bacardit, ha demanat una reflexió i una disculpa pública a l’alcalde, Marc Aloy, i als tinents d’alcaldes Mariona Homs i Joan Vila, per haver acusat Junts de ser al darrere de l’organització de la concentració de Manresa Diu prou que va reunir unes 2.000 persones dijous a la tarda a Crist Rei, ara plaça Neus Català. També ha proposat que se celebri un ple extraordinari i monogràfic per abordar la situació que es viu a Manresa, ha assegurat.

Bacardit ha fet aquestes declaracions en una roda informativa aquest divendres a la tarda a la seu de Junts a la qual hi ha assistit el secretari general de la formació, Jordi Turull, per donar suport «explícit i sense matisos» el mateix Bacardit i Junts Manresa.

"No tot s'hi val"

«En política no tot s’hi val», ha dit el portaveu de Junts. Ha assegurat que el govern de Manresa l’ha menystingut i difamat en acusar-lo d’organitzar la concentració de Manresa Diu Prou, i que això li ha valgut acusacions de racisme. «No demanaré cessaments o dimissions per un atac tan ferotge a la meva persona o al meu partit. Em conformo amb una disculpa pública».

També ha denunciat el que considera «incapacitat de l’actual govern de Manresa per dona respostes a aquesta crisi».

Dit això ha proposat treballar conjuntament per fer front a la situació sobre una base que tothom podria acceptar, que és el civisme. Ha proposat impulsar un contracte cívic ciutadà entre tots els manresans, i impulsar un pla de xoc per incentivar l’economia, especialment el comerç.

També l’esmentat ple monogràfic per debatre la situació de Manresa. Segons Bacardit, «tenim una situació d’alta complexitat social, cultural i econòmica. Trontollen pilars fonamentals de la nostra societat», i això comporta «l’empobriment econòmic social i cultural» de Manresa.

El secretari general de Junts, Jordi Turull, i l’adjunt a secretari general i responsable de Política Municipal, David Saldoni, han acompanyat Bacardit per donar-li suport. També els regidors del grup Mercè Tarragó, Lluïsa Tulleuda i Josep Gili.

Turull ha assegurat que els problemes s’han d’afrontar no pas «recrear-s’hi». Ha dit que el que s’inverteix en civisme o acció social no és una despesa, sinó una inversió, i que les manifestacions «no són perquè t’aplaudeixin. Això és de temps pretèrits». «Aquí va de civisme, espai públic i seguretat».