Es reobre l’accés a l’estació d’autobusos amb una setmana de retard

Afectacions al trànsit pels treballs d’urbanització a l’entorn de l’Alcoholera

L'accés a l'estació d'autobusos s'ha reobert i ja hi ha senyals provisionals al terra marcant preferències

L'accés a l'estació d'autobusos s'ha reobert i ja hi ha senyals provisionals al terra marcant preferències / J.M.G.

Jordi Morros

Jordi Morros

L’accés a l’estació d’autobusos de Manresa s’ha reobert al trànsit aquest dilluns al matí amb una setmana de retard.

L’entrada a l’equipament per la carretera de Santpedor es va tallar el passat 23 d’octubre a causa d’unes obres entorn de l’antiga Alcoholera, on construeixen dos blocs d’habitatges per fer-hi 98 pisos. La previsió inicial, però, era que aquests treballs duressin una setmana. En canvi, s’ha allargat fins ara sense que l’empresa constructora ni l’Ajuntament, que és qui va avisar de l’afectació, no hagi donat explicacions.

No ha sigut fins aquest dilluns al matí que s’han enretirat les tanques i els senyals de prohibit passar que hi havia a l’accés a l’estació d’autobusos des de la carretera de Santpedor.

Durant aquestes dues setmanes l’única forma d’anar a l’estació, tant pels cotxes com pels busos que tenen parada i havien de recollir passatgers, era pel carrer Maternitat d’Elna. La sortida sí que es podia fer per la carretera de Santpedor. També s’havia habilitat un itinerari per a vianants d’accés i sortida de la mateixa carretera de Santpedor.

Un dels que n'han sortit més malparats d’aquesta afectació en el trànsit han sigut els usuaris de l’autobús urbà. Van haver de desviar el seu recorregut habitual i habilitar noves parades provisionals els busos de la L5, la que va a Sant Pau, Viladordis i el polígon dels Dolors; la L8, que és la Perimetral; i la L2, la que comunica la Parada amb el centre de la ciutat.

Obres a l’aparcament

L’accés a l’estació es va tallar per les obres d’urbanització de l’entorn de l’Alcoholera i, més concretament, a l’aparcament de l’estació d’autobusos i de Manresa Alta dels Ferrocarrils, que és tancat des del passat 26 de setembre. S’està treballant per obrir-lo al més aviat possible. Tot i que en un primer moment es va informar que estaria quatre mesos fora de servei, es podria obrir abans.

A més a més, l’accés s’ha reobert amb normalitat i amb una nova senyalització horitzontal provisional pintada de groc al terra que ja contempla les maniobres que s’hauran de fer per entrar i sortir de l’aparcament, i les preferències que s’hauran de respectar.

Nova senyalitzaió horitzontal a l'entrada de l'estació d'autobusos, que ja s'ha reobert al trànsit

Nova senyalitzaió horitzontal a l'entrada de l'estació d'autobusos, que ja s'ha reobert al trànsit / J.M.G.

La setmana vinent podrien instal·lar-se, ja, la nova il·luminació. Això sí, el pàrquing tindrà aproximadament la meitat de les 120 places que tenia fins ara, ja que bona part de la seva superfície l’ocuparan els dos blocs de pisos que s’alçaran a la zona.

El que s’ha fet aquestes dues últimes setmanes és demolir les voreres al voltant del pàrquing i part de la mitjana de separació dels carrils interns de l’estació d’autobusos. En el primer dels casos perquè l’aparcament s’ha convertit en una via d’entrada i sortida de camions de les obres dels pisos de l’Alcoholera. En el segon perquè l’entrada i sortida del pàrquing serà uns metres més enllà -en direcció a l’estació- d’on era fins ara. Aquest estiu ja es van tirar a terra les pèrgoles que cobrien la part de l’aparcament.

Comencen les excavacions

Mentre les obres a l’aparcament continuen, ja s’ha iniciat l’excavació dels terrenys on hi han d’anar els dos blocs d’habitatges, a la cruïlla entre la carretera de Santpedor, el carrer Sant Antoni Maria Claret i l’accés a l’estació d’autobusos. Ja es comencen a fer habituals les anades i tornades de camions de gran tonatge. Hi han d’anar 98 pisos, una promoció de la immobiliària Metrovacesa. No ocuparà tan sols el solar que fins ara estava abandonat, sinó també part de l’aparcament. D’aquí que s’hagi tancat aquests dies.