La federació de barris de Manresa no rep cap candidatura per rellevar l'executiva actual

Dimecres a la mitjanit es va tancar el període per rebre candidatures, obert el 20 d'octubre passat

L'actual executiva ha decidit renunciar dos anys abans del final del mandat i convocar eleccions

Reunió de la comissio de seguretat de la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa

Reunió de la comissio de seguretat de la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa / Arxiu/FAVM

Gemma Camps

Gemma Camps

Dimecres a la mitjanit es va tancar el període per rebre candidatures per formar la nova comissió executiva de la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, després que l'actual executiva anunciés la seva decisió de plegar dos anys abans de la finalització del mandat (previst el desembre del 2025). El termini per presentar candidatures va començar el passat 20 d'octubre i va finalitzar ahir. Durant aquest període no se n'ha rebut cap.

Si és que no hi ha cap canvi de darrera hora, vistos els resultats (aquest matí hi ha hagut executiva de la federació), les eleccions tindran lloc el proper dissabte 18 de novembre, a les 11 del matí, a la seu de l'ens veïnal, al grup Font dels Capellans, 13, local 46 de Manresa.

Tam com va explicar Regió7, la decisió de plegar de l'actual executiva, encapçalada per Antoni Erro i amb Marina Hosta de l'Associació de Veïns Sagrada Família, com a vicepresidència, i Ramon Caballol, de l'Associació de Veïns Saldes-Plaça Catalunya, com a secretari, té la seva gènesi el 2021, quan es va descobrir un forat a la caixa de la secció d'enterraments de l'Associació de Veïns de Passeig i Rodalies. Això, juntament amb un conflicte laboral en el si de la federació derivat indirectament d'aquest desviament de diners, segons va explicar Erro a aquest diari, ha anat cremant els membres de l'executiva que, si no és que hi ha cap canvi o maniobra de darrera hora, han decidit donar pas a un nou equip. Falta, però, que algú es posicioni per prendre el relleu, cosa que, de moment, no ha fet ningú. Juntament amb la voluntat de tenir resolt el conflicte laboral, un altre motiu per no plegar abans que també va citar Erro és que es volia tenir ben encaminada la cooperativa d'enterraments Recer.

En dia 18 de novembre l'ordre del dia inclou la renúncia dels membres actuals de la comissió executiva, la constitució de la mesa d'edat, la presentació de les diferents candidatures (amb 10 minuts per candidatura), en el cas que se n'hagués presentat alguna, i l'elecció de la nova comissió executiva de la federació per als pròxims quatre anys.