Manresa rep la subvenció per fer el projecte del nou Arxiu Comarcal del Bages

L’equipament comarcal es construirà darrere l’Ajuntament amb el triple d’espai

L’equipament es construirà darrere de l’ajuntament

L’equipament es construirà darrere de l’ajuntament / Arxiu/AJM

Redacció

L’Ajuntament de Manresa ha rebut una subvenció directa de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) per a la redacció del projecte bàsic i executiu de la nova seu de l’Arxiu Comarcal del Bages a Manresa d’un import de 357.000 euros.

El futur Arxiu Comarcal del Bages s’ubicarà en un edifici nou que la Generalitat construirà als terrenys de la part posterior de l’Ajuntament.

D’altra banda, han començat els treballs arqueològics previs a la construcció de la nova seu de l’Arxiu Comarcal del Bages en el solar municipal situat entre l’edifici consistorial de l’Ajuntament i el carrer Na Bastardes.

Amb motiu d’aquests treballs, que tenen una durada d’un mes, no es permet l’accés de vehicles i vianants al solar de darrere l’edifici de l’Ajuntament, amb accés des de Baixada dels Jueus (excepte els vehicles i personal de l’obra) i es realitzen talls de trànsit puntuals i reserves d’estacionament al carrer Na Bastades, a l’alçada del solar esmentat. Actualment, l’Arxiu Comarcal del Bages és a l’edifici del Museu, també en plena transformació. Compta amb 5.000 metres lineals de documentació mentre que al nou edifici tindrà capacitat per a 14.000, gairebé el triple.

Nou concepte

Segons la direcció general de Patrimoni Cultural de la Generalitat l’edifici estarà pensat per fer possible un nou concepte d’arxiu, tecnològicament i digitalment avançat que permetrà fer un pas endavant en la divulgació per a tota la ciutadania i no només per als estudiosos

També encabirà l’Arxiu Municipal de Manresa, que guarda prop d’un quilòmetre lineal de documentació; en concret 975 metres lineals. Funciona des del 1981 i té la seu a l’edifici de l’Ajuntament situat al número 5 de la plaça Major, al soterrani.