ERC diu que el museu permetrà a Manresa "exercir de capital del barroc"

La formació afirma que la ciutat "fa un salt important estratègic"

L'alcalde Marc Aloy (ERC) al nou museu del barroc

L'alcalde Marc Aloy (ERC) al nou museu del barroc / Arxiu/Oscar Bayona

Redacció

ERC Manresa ha destacat en un comunicat que "la ciutat fa un salt important estratègic amb l’estrena del nou Museu del Barroc de Catalunya" aquesta setmana coincidint amb les Festes de la Llum. El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Manresa assenyala la importància d’un “equipament transformador finançat en bona part amb recursos externs i que permetrà a la ciutat liderar i exercir de capital del barroc al conjunt del país”.

Per a ERC Manresa "la magnífica estrena" d’aquest dimecres al vespre, amb més de 600 persones, i "l’èxit de les visites guiades del cap de setmana, amb totes les entrades exhaurides", situen la cultura "com a element central que cohesiona i ens fa més cultes, i demostren l’interès de la ciutadania que respon a la qualitat d’un museu de país i referent".

Sense comprometre les finances del consistori

Pel que fa al finançament, el grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Manresa valora un model de gestió “en què més de la meitat dels costos de l’equipament han estat finançats de manera externa (Fons Feder, Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona i fons Next Generation) i que s’ha anat executant a mesura que es disposava d’aquests recursos sense comprometre les finances del consistori”.

Per a ERC Manresa el museu “té a veure amb l’aposta per donar valor al patrimoni arquitectònic i monumental de la ciutat, en què el conjunt de la Fàbrica Nova també serà protagonista els pròxims anys,” i té també “una clara vocació de transformació urbanística de tot aquest entorn que és una de les portes d’entrada del Centre Històric”.