Junts demana al govern de Manresa que actuï d'una vegada per millorar el bus a Barcelona

Afirma que les incidències en el servei "són absolutament inadmissibles, greus i reiterades"

El president del grup de Junts, Ramon Bacardit

El president del grup de Junts, Ramon Bacardit / Arxiu/Oscar Bayona

Redacció

Junts per Manresa ha reclamat a l'equip de govern d'ERC, PSC i Impulsem que actuï per solucionar el "despropòsit" del mal servei que ofereix l'empresa concessionària Monbus a la línia de transport públic en autobús amb Barcelona.

El grup d'oposició considera que aquesta necessitat és especialment urgent "després que l’alcalde Aloy expliqués al Ple que l’inici d’una nova concessió del servei de bus es faria el desembre d’enguany".

Ramon Bacardit, cap del grup municipal de Junts, ha afirmat que el servei ha estat objecte de crítiques i centre de polèmiques a causa dels "autobusos que arriben tard o no passen, mala praxi professional per part d’alguns conductors i persones assegudes al passadís central".

Ha recordat que Junts ja va presentar una pregunta al ple del passat 15 de febrer per demanar el resultat de la darrera auditoria que s'havia fet sobre la qualitat del servei i "el regidor Carles Garcia va explicar que havia tret un 5".

Nova concessió

Per a Junts, "les incidències en aquest servei són absolutament inadmissibles, greus i reiterades". Davant d’això, Bacardit creu que "l’alcalde de Manresa no es pot quedar de mans plegades admetent les deficiències i remetent-se a una nova concessió de cara a l’any que ve". 

Creu que la responsabilitat d’actuar recau en primera instància sobre l’alcalde i el govern de Manresa, que han de fer tot el que estigui a les seves mans per tal que els usuaris no hagin de "patir constantment aquest despropòsit". I afegeix que "tothom parla de la importància del transport públic i alguns -especialment ERC que està governant a la Generalitat i a la ciutat-, defugen prioritzar inversions a la C-55 dient que fomenta el transport privat".

Segons Bacardit, "és incomprensible que se situïn com a mers espectadors davant un despropòsit tan gran en el servei de transport públic de la línia de bus Manresa-Barcelona. Els usuaris no s’ho mereixen".