RECEPTA | Amanida de favetes amb gules de sípia

amanida

amanida

Dolors Gómez

Dolors Gómez

Ingredients

  • 400 g favetes pelades
  • 8 carxofes
  • 12 alls tendres
  • 2 tomàquets madurs
  • 300 g sipietes
  • 1 gra d’all
  • 1 llimona
  • 1 culleradeta de julivert
  • Amanides variades

Vinagreta:

  • 1 culleradeta de vinagre de xerès
  • 4 culleradeta d’oli d’oliva verge
  • 1 culleradeta de julivert trinxat
  • sal

Elaboració

  • Laminem cinc carxofes i les fregim. Les reservem.
  • Tallem la resta de carxofes a grills i les fregim juntament amb els alls tendres tallats a anelles. Quan estiguin al dente, hi afegim les faves escaldades i el tomàquet escaldat, pelat i tallat a daus.
  • Saltem la sípia tallada a tires amb l’all trinxat i unes gotes de llimona.
  • Posem les amanides variades al centre del plat, les reguem amb la vinagreta, i a sobre hi posem les faves, la sípia i les carxofes cruixents. Ho amanim amb la vinagreta i el julivert trinxat.