Què passa quan beus un got de llet de civada cada dia?

Les begudes vegetals han esdevingut una alternativa per aquelles persones que no volen consumir productes d'origen animal

Llet de civada amb fruits

Llet de civada amb fruits / Pixabay

Carlos Jover

La coneguda com a beguda o llet de civada ha crescut en popularitat els darrers anys. Alguns la utilitzen com un substitut de la llet d'origen animal als matins, però la veritat és que es pot consumir en qualsevol moment i aporta grans beneficis a la salut. És una de les begudes més consumides, juntament amb la llet de soja, per aquelles persones que porten una alimentació vegana o són intolerants a la lactosa. 

La civada és un cereal molt complet i que té un elevat contingut en fibra dietètica, en què s'inclou el beta-glucà. A més, també aporta un alt contingut en àcids grassos Omega-3 i linoleics que ajuden a controlar el colesterol dolent en sang.

La beguda de civada es treu d'aquest cereal prèviament remullat durant hores en aigua. Al supermercat podem trobar una gran quantitat de begudes vegetals com soja, ametlla, coco i, per descomptat, també de civada. Encara que no és precisament llet, molts consumidors la utilitzen precisament com un substitut en cafè, te o acompanyant cereals.

Beneficis de beure llet de civada

Hi ha molts beneficis per a la salut si decidim apostar per la beguda de civada. Això sí, és important comprovar als supermercats que la que comprem sigui natural i no contingui unes grans quantitats de sucre, ja que moltes vegades venen els productes com a saludables, però no ho són. Entre els seus avantatges hi ha una beguda saciant, que hidrata molt i ajuda a completar una dieta saludable.

Aquestes són les propietats de consumir civada a la nostra dieta: 

  • Bona per a la salut cardiovascular: la civada és un producte ideal per disminuir els nivells de colesterol dolent en sang. Per altra banda, ajuda a baixar la pressió sanguínia ia regular la pressió arterial.
  • Gran aportació energètica: es tracta d'un cereal d'absorció lenta, per la qual cosa va aportant energia al nostre organisme de manera constant. Molts han decidit incloure-la per esmorzar, ja que aporta una bona dosi d'energia per arrencar el dia.
  • Combat el restrenyiment: La seva aportació en fibra soluble i dissoluble la fa ideal per combatre el restrenyiment i millorar el trànsit digestiu.
  • Protegeix el sistema nerviós: entre les seves propietats destaca la vitamina B1, calci i alcaloides que ajuden a relaxar-se i a reduir l'esgotament mental.
  • Ideal per aprimar-se i guanyar massa muscular: La civada és un cereal molt saciant i que conté molt poques calories i greixos. Conté una gran quantitat d'hidrats de carboni que ajuden a fer que els nostres músculs guanyin més volum.