He de llençar les sobres de pasta o arròs si fa més de 24 hores que són a la nevera?
És important controlar quants cops es reescalfa i les hores que han passat des que va cuinar-se
Quan fem arròs i la pasta, solem cuinar-lo en grans quantitats i, quan sobren, acostumen a guardar-se en tàpers per posteriorment, ser reescalfats al microones. Per molt que això serveixi per evitar el malbaratament de menjar, la tecnòloga d’aliments Beatriz Robles alerta de les greus conseqüències que pot tenir aquesta pràctica en la nostra salut. «Hem de vigilar i tenir comptabilitzats quants dies porten a la nevera i quants cops ho hem reescalfat», recomana l'experta.
Reescalfar només una vegada
Robles assegura que el menjar sobrant que guardem a la carmanyola «només l’hem de reescalfar una vegada». A més, l’experta recalca el «cas paradigmàtic» de la pasta i l’arròs, productes amb microorganismes com el Bacillus cereus, molt resistents a les temperatures elevades: «Amb els cicles de reescalfament podem fer que germinin les espores i comencin a aparèixer toxines a partir d’aquests bacteris, que ens poden produir una gastroenteritis», ha assegurat. «Aquest és un tema seriós, malgrat que el menjar pugui fer una olor i tenir un gust formidables», explica.
- Top 5 fruites que contenen més sucre i que cal reduir-ne el consum
- Mor una dona d'uns 80 anys en caure a les vies del tren de mercaderies de Ferrocarrils a Sant Fruitós de Bages
- Detenen tres persones relacionades amb la mort violenta d'un home a Callús el febrer passat
- Els embassaments s’omplen a bon ritme i el Govern es pot replantejar les restriccions
- Amat-Piniella: La nota inèdita que va poder enviar a la seva dona des de Mauthausen el 1941
- Una parella de Sant Fruitós de Bages participa a "Factor X" amb un "himne contra la grassofòbia
- Els sis millors restaurants del Passeig de Manresa, segons els lectors
- Un estudi confirma que presos del règim franquista van construir la carretera de Coll de Jou a Pont d'Espia