He de llençar les sobres de pasta o arròs si fa més de 24 hores que són a la nevera?

És important controlar quants cops es reescalfa i les hores que han passat des que va cuinar-se

Un plat d'arrós blanc

Un plat d'arrós blanc

Quan fem arròs i la pasta, solem cuinar-lo en grans quantitats i, quan sobren, acostumen a guardar-se en tàpers per posteriorment, ser reescalfats al microones. Per molt que això serveixi per evitar el malbaratament de menjar, la tecnòloga d’aliments Beatriz Robles alerta de les greus conseqüències que pot tenir aquesta pràctica en la nostra salut. «Hem de vigilar i tenir comptabilitzats quants dies porten a la nevera i quants cops ho hem reescalfat», recomana l'experta.

Reescalfar només una vegada

Robles assegura que el menjar sobrant que guardem a la carmanyola «només l’hem de reescalfar una vegada». A més, l’experta recalca el «cas paradigmàtic» de la pastal’arròs, productes amb microorganismes com el Bacillus cereus, molt resistents a les temperatures elevades: «Amb els cicles de reescalfament podem fer que germinin les espores i comencin a aparèixer toxines a partir d’aquests bacteris, que ens poden produir una gastroenteritis», ha assegurat. «Aquest és un tema seriós, malgrat que el menjar pugui fer una olor i tenir un gust formidables», explica.