Vols reduir la hipertensió arterial?

Descobreix el superaliment que t'ajudarà a fer-ho

Té multitud de beneficis

La remolatxa t'ajudarà a controlar la hipertensió arterial

La remolatxa t'ajudarà a controlar la hipertensió arterial / rawpixel.com

R.P.

Hi ha moltes persones que tenen tendència a fer un consum excessiu de sal. Això pot comportar problemes molt greus envers la salut. El consum màxim diari que recomana la Federació del Cor és d'un 1,25%; en canvi, els espanyols consumim una mitjana d'un 9,8% al dia. Així doncs, és normal que la hipertensió arterial sigui una malaltia freqüent a Espanya. Els consells dels metges són: canviar l'alimentació, reduir el consum de sal i prendre la medicació recomanada. Però, a més a més, avui et deixem un aliment que t'ajudarà a controlar la hipertensió: la remolatxa. Coneix tots els seus beneficis.

La remolatxa és una excel·lent font de nutrients essencials. Està carregada de vitamines i minerals, incloent-hi vitamina C, àcid fòlic, potassi i manganès. Aquests elements són fonamentals per un bon funcionament del cos i contribueixen al manteniment de la salut en general. La remolatxa conté antioxidants que ajuden a combatre l'estrès oxidatiu del cos. Aquests compostos protegeixen les cèl·lules del dany causat pels radicals lliures, cosa que pot ajudar a prevenir malalties cròniques i l'envelliment prematur.

Nombrosos estudis han suggerit que el consum regular de remolatxa pot tenir beneficis per a la salut cardiovascular. El nitrat present a la remolatxa es converteix en òxid nítric al cos, la qual cosa ajuda a relaxar i dilatar els vasos sanguinis, millorant així el flux sanguini i reduint la pressió arterial. L'òxid nítric generat pels nitrats de la remolatxa també pot millorar el rendiment físic. La remolatxa pot ajudar a reduir la fatiga muscular i millorar la resistència durant l'exercici.

Te la pots prendre com més t'agradi

Te la pots prendre com més t'agradi / freepik

Aquesta hortalissa és una font rica en fibra, cosa que beneficia la salut digestiva. La fibra ajuda a mantenir un sistema digestiu saludable, promovent la regularitat intestinal i prevenint problemes com el restrenyiment. Encara que la remolatxa conté sucres naturals, també té fibra i altres nutrients que poden ajudar a regular els nivells de sucre a la sang. Això la converteix en una opció valuosa per a aquells que busquen mantenir l'estabilitat als seus nivells de glucosa.

La remolatxa

És rica en nitrats i no només beneficia el sistema cardiovascular, sinó que també pot tenir efectes positius en la salut cerebral. S'ha suggerit que l'augment del flux sanguini al cervell pot tenir impactes beneficiosos en la cognició i la funció cerebral. La remolatxa conté compostos que poden ajudar a la desintoxicació del cos. Ajuda al fetge en el procés d'eliminació de toxines, contribuint a mantenir un sistema de desintoxicació eficient.

La presència de carotenoides a la remolatxa, com la luteïna i la zeaxantina, pot beneficiar la salut ocular. Aquests antioxidants protegeixen els ulls del dany causat per la llum ultraviolada i poden ajudar a prevenir malalties oculars relacionades amb l'edat. A més dels seus beneficis per a la salut, la remolatxa és versàtil a la cuina. Pot ser consumida crua, cuita, rostida o, fins i tot, en forma de suc. El seu sabor dolç i terrós la converteix en un ingredient interessant i nutritiu per a una varietat de plats.

I és que la remolatxa és molt més que un simple acompanyament colorit per als nostres plats. Amb una impressionant llista de beneficis per a la salut, aquesta hortalissa mereix un lloc destacat a la nostra dieta diària. Des de la millora del rendiment físic fins al suport a la salut cardiovascular i cerebral, la remolatxa demostra ser una addició valuosa i deliciosa al nostre repertori alimentari.

En general, el consum de fruites i verdures sempre resulta beneficiós per a la salut i el més important és tenir una alimentació variada, cosa que també es pot complementar amb l'exercici físic que sempre cal tenir en compte, encara que es tracti únicament de passejar.