Riner arranja dotze camins per facilitar l'accés a les masies del municipi

Els treballs, que han suposat una inversió global de quasi 66.000 euros, han comportat també la millora de vials que connecten explotacions agrícoles, ramaderes i forestals de la zona

L'arranjament dels camins de Riner facilitarà l'accés a les masies del municipi

L'arranjament dels camins de Riner facilitarà l'accés a les masies del municipi / AJUNTAMENT DE RINER

Redacció

L’Ajuntament de Riner ha arranjat una dotzena de camins del municipi per tal de facilitar l’accés a les masies del terme municipal, amb una inversió global de 65.978 euros finançada per l’Agència de Residus de Catalunya. En total, s’han condicionat quasi nou quilòmetres de vials, els quals presentaven una gran degradació a causa de les inclemències meteorològiques, el pas del temps i el seu ús diari.

Els treballs han consistit en l’esplanació dels camins, tots ells d’una amplada de 3,5 metres, el peraltat d’algunes corbes i l’aplicació d’una capa d’àrids reciclats.

Els camins en qüestió no només donen accés a diverses masies, actualment habitades, sinó que també connecten explotacions agrícoles, ramaderes i forestals del municipi. “Aquest fet suposa que l’arranjament dels camins implica una millora de la comoditat i la seguretat dels veïns i veïnes, però també redunda en benefici de l’economia general del municipi", remarca l'alcalde de Riner, Joan Solà.

Els vials arranjats són el camí de l'Alzina, el camí del Solé de Sant Jaume, el camí de Cal Fuster Cabot, el camí de la nau de Villorbina, el camí de Cal Claret, el camí de Cal Mestre Guifré, el camí de La Casanova, el camí de la Cirosa, el camí del Soler Brocó, el camí de Cal Marxant, el camí de la Serra de Su i el camí de Vilaseca.

L’Ajuntament de Riner també invertirà enguany, gràcies a una subvenció del Servei Català de Trànsit, quasi 150.000 euros per crear nous camins de connexió interna del municipi que facilitin i facin més còmoda i segura la circulació de vianants i vehicles. En concret, l’ajut es destinarà a condicionar l’accés al cementiri de Freixinet, a millorar la connexió entre diversos espais del nucli de Santa Susanna i a crear un nou camí a la zona de 'la Carrera' a Freixinet