Com netejar les mosquiteres, el truc que has de conèixer

Mantingues la casa lliure de mosquits amb aquests simples passos de neteja

Netejar la mosquitera

Netejar la mosquitera / @freepik

Mati Sirvent

Amb l'arribada de l'estiu i les pluges estivals, és habitual trobar-se amb una proliferació de mosques i mosquits. Aquests petits intrusos es poden convertir en els enemics número u d'aquesta temporada, especialment quan les temperatures es disparen i les onades de calor amenacen instal·lar-se. Per sort, comptar amb una bona mosquitera a cada finestra de la llar és la solució ideal per mantenir a ratlla aquests insectes indesitjables.

Dins de l'àmplia varietat de mosquiteres disponibles al mercat, trobem models fabricats amb diferents materials com la fibra de vidre amb PVC, alumini, polièster i fins i tot, acer inoxidable. Entre els més populars hi ha les mosquiteres prisades, les desmuntables, les enrotllables, les de viatge, les corredisses, les extensibles i les magnètiques.

Com es netegen les mosquiteres

Tot i això, és important recordar que una mosquitera eficaç no només ha de ser instal·lada correctament, sinó que, també s'ha de mantenir i netejar regularment. A continuació, t'oferim alguns consells per netejar les teves mosquiteres de la forma més adequada, per tal de garantir-ne el bon funcionament:

  •  Elimina la brutícia: Prepara un recipient amb aigua tèbia i afegeix-hi una mica de gel amb pH neutre. Utilitza una esponja humitejada en aquesta solució per fregar suaument la reixeta de la mosquitera. Si trobes acumulació de brutícia en certs punts, pots fer servir un raspall de dents per a una neteja més precisa.
  •  Atenció a les escletxes de les persianes: Si comptes amb persianes a les teves finestres, és important mantenir-les netes per evitar que la brutícia es transfereixi a les mosquiteres. Per fer-ho, prepara una barreja d'aigua i sabó i utilitza una esponja per netejar les persianes. Assegureu-vos de retirar la caixa del tambor de la persiana i d'aspirar la brutícia acumulada als raïls. A més, raspalla les zones entre les làmines i neteja cadascuna d'elles de forma individual. No oblideu eliminar la brutícia de la part inferior de la persiana a l'exterior.

Seguint aquests senzills passos de neteja, podràs gaudir d'unes mosquiteres en òptimes condicions i garantir un estiu lliure d'insectes. Recordeu que la prevenció i el manteniment són clau per a una protecció efectiva contra els mosquits. Gaudeix dels teus espais sense preocupacions i aprofita al màxim aquesta temporada estival!