La condensació a les finestres pot provocar problemes a la llar i a la salut: el truc per desfer-te'n definitivament

La humitat pot deixar les nostres parets ennegrides

Tens problemes respiratoris? Compte amb la condensació perquè en pot empitjorar els símptomes

Digues adeu a la condensació de la llar

Digues adeu a la condensació de la llar / topntp26

M. R.

Quan fa fred, humitat i pluja, hem de tenir la nostra llar ben protegida. Aquesta combinació pot ser un còctel explosiu si no tenim un bon sistema d'aïllament en portes i finestres. Molts habitatges encara tenen finestres de fusta, les quals, no solen tenir el mateix aïllament que les de PVC o alumini. Així doncs, tenir un mal aïllament pot fer que tant la nostra salut com el nostre habitatge en pateixin les repercussions. Poden aparèixer floridures, parets ennegrides o podem començar a patir problemes respiratoris, entre altres. La condensació pot arribar a ser un problema molt greu. Avui us donarem els consells per eliminar-la de la vostra llar.

Per cert, fins i tot amb bones instal·lacions pot passar que es formin aquestes molestes gotetes. Això passa sobretot a la cuina, a causa de la diferència de temperatura.

Com eliminar la condensació de les finestres

Les finestres entelades ens semblen un problema d'hivern, però no és així. Fins i tot a la primavera, les temperatures tendeixen a crear certa humitat, ho hem comprovat fa poc. La condensació es produeix quan l'aire interior carregat d'humitat entra en contacte amb una superfície freda. Aquest fenomen, anomenat condensació, pot produir-se generalment de dues formes. La condensació en pel·lícula i la condensació en gotes. En el cas de la condensació en gotes, el vapor es condensa en forma de gotes normalment sobre vidres i miralls.

El truc per acabar amb la condensació de les finestres

El truc per acabar amb la condensació de les finestres / freepik

Per desfer-vos de la humitat immediatament, és important ventilar l'habitació perquè surti el vapor. També pot ser útil tenir un deshumidificador a casa. Però, com ens podem desfer de les gotetes que inevitablement deixen halos i taques de calç?

Per evitar que les nostres finestres "suïn", primer hem de netejar bé els vidres amb alcohol o un detergent especial. Tot seguit, prenem dues cullerades soperes d'un sabó líquid com el de Marsella o el de vaixella. Ho aboquem en un litre d'aigua, hi afegim una culleradeta de glicerina líquida i ho remenem.

Xopem un drap de microfibra, ho escorrem bé i ho passem per tot el vidre. Podem utilitzar aquesta barreja sempre que es formin gotes al vidre. Desapareixeran en un instant, el vidre quedarà sec, però també "superbrillant".

Vet aquí com eliminar la condensació dels vidres de la cuina, el saló o el dormitori. Mantenir el nivell adequat d'humitat a la llar no només evita el molest problema de la condensació. Si no que també garanteix que no es formin taques d'humitat a les parets o al voltant dels marcs de les finestres. Això també és molt important per evitar efectes potencialment nocius per a la salut.