Islàndia viu des de diumenge al matí una nova erupció volcànica, que ha afectat la localitat de Grindavík, a la península de Reykjanes, segons ha informat l'Oficina Meteorològica d'Islàndia (IMO, per les seves sigles en anglès).

"L'erupció va començar a les 07.57 GMT. L'obertura de la fissura es troba al sud-est de la muntanya de Hagafell. La part més meridional de l'obertura és a uns 900 metres del poble de Grindavík", assenyala el comunicat emès ahir per l'IMO.

Aquest dilluns, sembla que el flux de lava ha afluixat després d'unes hores negres per al poble, on habitualment hi viuen unes 4.000 persones que es dediquen, sobretot, a la pesca. Totes elles van ser evacuades aquest diumenge al matí mateix. Era la segona vegada des del mes de novembre, quan van haver de marxar de casa corrents per una altra erupció del mateix volcà.

En aquesta ocasió, el riu de magma que ha sorgit de l'interior de la terra ha devorat alguns edificis, segons les imatges captades per la radiotelevisió pública islandesa RUV.

Una primera esquerda, d'entre 500 metres i un quilòmetre de longitud, va apareixer ahir cap a les 08.00 i va alertat les autoritats islandeses. Ràpidament, el magma expulsat va superar les barreres de contenció que s'estaven instal·lant i era anit a pocs metres dels primers habitatges situats més al nord de la localitat. Imatges aèries de la zona han confirmat avui que la lava ha calcinat edificacions.