Emotiu comiat al geòleg Daniel Álvarez, que va morir dijous a la mina

La sala Montserrat de la funerària Àltima de Manresa s'ha omplert a vessar d'amics i companys

Familiars, companys i amics han dit l'últim adéu al geòleg Daniel Álvarez, de 31 anys, estudiant de màster a la UPC i una de les tres víctimes mortals de l'accident de dijous passat a la mina de Súria. La cerimònia s'ha fet aquest dissabte a la tarda a la sala Montserrat de la funerària Àltima, a Manresa, la ciutat on vivia el jove. La sala ha quedat petita per encabir a amics, companys d'universitat i treballadors de la mina. A dins s'hi han aplegat més de 150 persones, assegudes i dretes, i a fora, també hi havia un grup nombrós de persones.

Els familiars, en canvi, han hagut de seguir la cerimònia des del país d'origen de Daniel Álvarez, Colòmbia. Residents a la ciutat de Medellín, els pares i la germana no han pogut viatjar per assistir al funeral i en representació de la família, Elisabeth, cosina de Daniel Álvarez, ha transmès tot l'acte per videoconferència a través del telèfon mòbil.

Ha estat una cerimònia emotiva. El mossèn ha destacat la bondat, la simpatia, la força i l'entusiasme de Daniel Álvarez per aprendre i saber més d'allò que el fascinava: la geologia.

La seva cosina Elisabeth també ha dedicat unes paraules d'homenatge a Daniel Álvarez i ha lloat la seva personalitat i la seva manera de ser: "Era llum. Sempre tenia un sí per a tothom, mai un no. Era una persona que s'entregava a allò què feia i a les persones a qui estimava i apreciava". Visiblement emocionada, Elisabeth ha donat les gràcies als assistents, que han respost amb una llarg aplaudiment.

A part de la cosina, una amiga i un amic de Daniel Álvarez han volgut expressar els seus sentiments destacant que "sempre el portarem al cor i el recordarem com a una gran persona, alegre, somrient i amb ganes de lluitar per complir els seus somnis i les seves il·lusions".

Un cop acabada la cerimònia, des del carrer s'ha fet un clam per a Daniel Álvarez i seguidament, la cosina ha sortit a fora i ha donat les gràcies als miners i a la resta de persones que hi havia. També ha remarcat que "Daniel se n'ha anat fent el què li agradava fer, entrar a la mina".

Els assistents han donat el condol a la cosina i als amics. Cal destacar l'assistència a la cerimònia de l'alcalde de Manresa, Marc Aloy; la delegada del Govern a la Catalunya Central, Montserrat Barniol; el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Daniel Crespo; el director de la UPC de Manresa, Pere Palà; el conseller delegat d'ICL, Patricio Chacana; el regidor de Ciutadans de Manresa i treballador d'ICL, Andrés Rojo; i professors del màster que cursava Daniel Álvarez.

Ara, després del funeral, el cos de Daniel Álvarez serà incinerat i l'urna viatjarà fins a Colòmbia de la mà de la cosina.

Missa en record a les víctimes

La missa de les 8 del vespre d'aquest dissabte a la parròquia de Súria ha tingut un record per a les tres víctimes de l’accident miner. Ha estat presidida pel bisbe de Solsona, Francesc Conesa, que s'ha mostrat «impressionat» pel tràgic accident. Ha demanat un compromís col·lectiu per garantir «la seguretat en el lloc de treball» i evitar que la feina es converteixi en «la tomba dels que es guanyen el pa de cada dia».

Entre les persones assistents a la missa, hi havia els alcaldes de Súria, Albert Coberó, i de Manresa, Marc Aloy; la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Montserrat Barniol; el rector de la UPC, Daniel Crespo; el conseller delegat d'ICL, Patricio Chacana; el president del comitè d'empresa, David Sibila; i membres de la corporació municipal.