Castellbell i el Vilar recuperarà el so de les campanes de la Sagrada Família de la Bauma de manera automatitzada

L'església estarà oberta aquests dies de Festa Major i s'hi podran veure dues exposicions

Fotografia de la signatura del conveni

Fotografia de la signatura del conveni / Ajuntament de Castellbell i el Vilar

Redacció

L'Associació Amics Església de la Bauma i l'Ajuntament de Castellbell i el Vilar van signar un conveni de col·laboració que permetrà que les campanes de l'Església de la Sagrada Família de la Bauma puguin tornar a funcionar, en aquest cas, de manera automatitzada. Les obres que es duran a terme per a adaptar-ho aniran a càrrec del consistori i tindran un cost de 5.000 euros.

La Sagrada Família de la Bauma és una església del municipi de Castellbell i el Vilar, protegida com a Bé cultural d'interès local, que va ser l'església de la colònia tèxtil del barri de La Bauma. Juntament amb la torre de la fàbrica, va ser l'edifici que va donar personalitat pròpia a la colònia. És de l'arquitecte Alexandre Soler i March. Les obres de construcció van començar el mes de gener de 1905 i van acabar a l'abril de 1908. Va ser construïda per Joan Vial i Solsona, propietari de la fàbrica, que va finançar una bona part de l'obra, i la resta va ser finançada pels veïns de La Bauma i per la parròquia de Santa Maria del Vilar.

A més, des d'avui i fins al dimarts dia 15 l'Església de la Sagrada Família de La Bauma de Castellbell i el Vilar té obertes les portes per a la Festa Major. Durant aquests dies es podran veure dues exposicions fotogràfiques de les 10 del matí a la una del migdia.

Per una banda, hi ha l'exposició «La Cara Nord», fotografies de la cara nord de la Muntanya de Montserrat preses per dues castellvilarenques, Maria Vilarnau i Mireia Tudela. Un espectacle de llum, color i ombres de la muntanya en les seves diferents estacions de l'any. La segona exposició és «Parc rural de Montserrat», una exposició itinerant que va iniciar el maig de 2022 i que arriba a Castellbell i el Vilar enguany. Té com a objectiu donar a conèixer l'agricultura, la ramaderia, la gastronomia i la natura del Parc Rural. Al mateix temps, es podrà gaudir de la nova rosassa i dels nous vitralls, rehabilitats recentment.