Bàsquet/Lliga Endesa

La base del Bàsquet Manresa desembolica el regal de Nadal

Els jugadors del primer equip passen una bona estona amb els basquetbolistes del futur de l'entitat, jugant-hi, parlant-hi i divertint-s'hi

Jordi Agut

Jordi Agut

Ens trobem en la rampa de sortida de setmanes en què es desembolicaran molts regals i alguns ja han començat. Les desenes de jugadors de les categories més baixes, quant a edat, del Bàsquet Manresa, han desfet el llaç, han obert la capsa i s'han trobat la il·lusió de compartir una estona amb els seus ídols, aquells amb els quals comparteixen camiseta. Durant una estona, hi han pogut parlar i jugar-hi i els han tingut molt més a prop de l'habitual, quan els gaudeixen des de les graderies del pavelló o per televisió.

Així, tots els components de la plantilla de jugadors del primer equip, amb l'única absència de Brandon Taylor per motius personals, han travessat un pàrquing entre el Nou Congost i el Complex que a les cinc de la tarda estava mig buit i que, de mica en mica, s'ha anat omplint. Aquest dimarts no hi havia entrenaments per preparar el proper partit. Hi havia festa i recepció als jugadors del Baxi, que s'han anat dividint de manera obedient segons l'ordre del coordinador dels equips formatius, Nasi Perramon, i s'han acoblat a la desena de grups que s'hi ha fet.

D'aquesta manera, mentre Valtonen i Vaulet, aquest encara amb la mà esquerra embolicada, tiraven a cistella amb uns quants, Pierre Oriola s'asseia a terra i parlava una bona estona amb uns altres, que li demanaven que els aclarís tots els dubtes que apareixen en el cap de la canalla. De fet, per a alguns dels jugadors era una situació premonitòria. El mateix Oriola, com ha reconegut en una entrevista a Regió7, espera el seu primer fill, i tres companys més també estan en situació de convertir-se en pares, alguns dels quals repetidors, aviat.

Els que fa menys que han deixat la infància segurament són els que ho han passat millor, com un Coulibaly que aixecava joves basquetbolistes a coll-i-bè o un Musa Sagnia que ha estat dels que més ha suat la camiseta. Una bona manera d'unir dinàmiques i de crear equip amb aquell que, tot i que jugui a un nivell diferent, porta una camiseta com la teva.