El nou president del Consell del Berguedà manté el sou i la dedicació de l'anterior

Ramon Caballé, de Junts, tindrà una dedicació parcial del 83,3% i un sou brut anual de 41.650 euros

Ple d'aprovació del cartipàs al Consell Comarcal del Berguedà, aquesta setmana

Ple d'aprovació del cartipàs al Consell Comarcal del Berguedà, aquesta setmana / CC Berguedà

Redacció

El Consell Comarcal de Berguedà ha aprovat aquesta setmana el cartipàs. L'ens,amb una coalició de govern amb Junts, ERC, CUP i Més x Gironella, estarà format per una presidència i quatre vicepresidències, amb 10 consellers i conselleres titulars de les àrees de l’executiu i 6 més com a adjunts, tal com ja va informar Regió7. L'equip de govern l'integren 16 del 19 consellers comarcals (PSC i Som Avià a l'oposició).

El nou president del Consell del Berguedà, Ramon Caballé (Junts), tindrà una dedicació del 83,3% i una retribució anual bruta de 41.650 euros. És pràcticament el mateix sou i la mateixa dedicació que tenia el fins ara president de l'ens comarcal, Josep Lara, de Junts (ara assessor de partit a la Diputació).

El govern del Consell tindrà altres consellers comarcals amb dedicacions parcials. La de Sebastià Prat (CUP) i Lluís Vall (Més x Gironella) seran del 50% amb una retribució bruta anual de 22.500 euros cadascun. El conseller Jesús Calderer (Junts) tindrà reconeguda una dedicació del 45% amb una retribució bruta anual de 20.250 euros. I també tindrà una dedicació del 30% el conseller Quim Espelt (ERC) amb un sou anual brut de 13.500 euros.

Les retribucions que s'han aprovat aquesta setmana per ple, seran amb efecte de l’1 de setembre d’enguany.

Per a la resta de consellers i conselleres comarcals s'han establert indemnitzacions per assistència als òrgans col·legiats de la corporació. Cobraran, con fins ara, 225 euros per assistir als plens, consells de presidència, comissió especial de comptes i juntes de portaveus.

Els plens del Consell Comarcal del Berguedà se celebraran cada sis setmanes. El primer ple ordinari serà el dimecres 13 de setembre a les 7 de la tarda.

Distribució de les àrees del nou govern del Consell

  • Ramon Caballé (Junts). Assumeix les carteres de Presidència, Administració General, Relacions Institucionals, Pressupost i Gestió Tributària, Govern Obert i Polítiques Digitals, Esports, Joventut, Atenció Ciutadana i Participació.
  • Moisès Masanas (ERC). Projectes Comarcals i Europeus (l’adjunt és David Font, de Més x Gironella), Cicle de l’Aigua i Energia (l’adjunt serà Eduard Subirana, de la CUP).
  • Sebastià Prat (CUP). Estratègia de Desenvolupament Comarcal, Indústria i Empresa, Sobirania Alimentària i Sector Primari.
  • Lluís Vall (Més x Gironella). Comerç, Turisme, Serveis i Difusió del Territori, Polítiques Actives, Captació i Talent. Així com Cultura i Llengua (l’adjunta serà Raquel Sala, d'ERC).
  • Jesús Calderer (Junts). Residus (l’adjunt és David Font, de Més x Gironella) i de Suport Tècnic als Municipis (l’adjunt, Adrià Solé, de Junts).
  • Quim Espelt (ERC). Educació i Polítiques d’Habitatge.
  • Josep Campos (ERC). Mobilitat, Governació i Comunicació.
  • Sílvia Triola (ERC). Entorn Rural, Pagesia i Infraestrcutures (l'adjunt, Josep Parera, de Junts). I també la de Drets Socials (l’adjunta és Queralt Tor, d'ERC).
  • Ivan Sànchez (CUP). Polítiques d’Igualtat i Feminismes.
  • Josep Parera (Junts). Patrimoni, memòria Històrica i Colònies Industrials (l’adjunta és Gemma Subirana, de Junts).

Presidència compartida

Ramon Caballé presidirà el Consell Comarcal del Berguedà fins al gener del 2025. Tal com van anunciar fa un mes totes les parts de l'acord de govern, el primer any i mig del mandat l’assumeix Ramon Caballé (Junts) i els dos anys i mig següents, Moisès Masanas (ERC). Pel que fa a l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, s’aplicarà el mateix model de compartir-ne la direcció: el primer any i mig de la legislatura, la presidència correspon a Lluís Vall (Més Gironella) i els darrers dos anys i mig a Sebastià Prat (CUP).

Les vicepresidències es distribueixen de manera que en aquest primer any i mig la vicepresidència primera és per a Moisès Masanas i, els dos anys i mig posteriors l’ocuparà Ramon Caballé. El vicepresident segon serà Sebastià Prat i el tercer, Lluís Vall. Pel que fa a la quarta vicepresidència, durant el primer any i mig l'assumeix Jesús Calderer i els dos anys i mig següents Quim Espelt.