Blog 
El test de Voight-Kampff
RSS - Blog de Pep Corral Vilella

Arxiu

 • La mà de l’emperador

  El primer cop que va signar una condemna a mort, la mà dreta de l’emperador va tremolar de pànic davant el temor a la responsabilitat que prenia. Més endavant, però, cada cop que ho feia la seva mà tornava a tremolar, i progressivament la temolor es va anar convertint en un tic de goig i necessitat. És a dir, el mono o la síndrome d’abstinència de tota la vida.

  Fa uns dies rellegia un breu -brevíssim- relat de l’apreciat i admirat Lluís Calderer que gira al voltant d’aquesta historieta, la de...


 • 23 hores, 57 minuts i 30 segons

  La guerra freda del nostre temps s’ha convertit en una baralla de pati d’escola, o d’escola bressol segons com es miri.

  En els últims dies, el líder nord-coreà Kim Jong-un i el president dels EUA, Donald Trump, han tingut el món amb l’ai al cor davant la possibilitat d’un imminent atac a l’illa de Guam i el desencadenament d’una guerra nuclear de conseqüències imprevisibles. I, segons sembla, potser ens haurem d’anar acostumant a conviure amb aquest «meltdown expected» (accident nuclear...


 • Mama, no vull ser ‘youtuber’

  Les enquestes, per sort o per desgràcia, pequen de generalitzar en excés, però almenys donen una idea de com està la situació. Un exemple: 5 de cada 100 nens de l’estat espanyol vol ser youtuber de gran. De fet, aquesta feina nascuda fa tres quarts d’hora ha aconseguit colar-se per primer cop en la quarta posició d’entre les cinc preferides pels infants, només darrere de futbolista, policia i mestre; i davant d’altres com bomber, informàtic i actor.

  Segons sembla, l’ofici de periodista no s’ha ...


 • Lliçons d'un entrenador mafiós

  És brut, violent, trampós i intimidador... però –ai!– en el fons els dóna alegries, i això és el que compta per sobre de tot.

  Fa pocs dies ha arribat a les llibreries el tercer volum de Paletos cabrones –Southern Bastards, en la seva versió original–, una sèrie en còmic ambientada en el futbol americà de baixa categoria en els Estats Units més profunds i ancestrals.

  Tot i així, el que realment interessa d’aquesta saga no són ni les riuades de tecnicismes sobr...


 • ...i si no, és problema seu

  «Ja ho han sentit». I si no, és problema seu, sembla dir la mirada de la periodista. Recentment TVE s’ha tornat a erigir en la protagonista –i no el mitjà– de la notícia reinterpretant l’«hola Barcelona, hola Catalunya» amb què Bruce Springsteen va obrir el seu concert de dissabte passat al Camp Nou en un «hola Espanya, hola Catalunya». 

  Segurament el fet no passaria d’aquí si no fos perquè les paraules de la presentadora anaven acompanyades del vídeo del moment e...