Blog 
Opinions discutibles
RSS - Blog de ramon martin

L'autor

Blog Opinions discutibles - ramon martin

ramon martin

Nascut el 1970 al Pont de Vilomara, fet a Manresa i, actualment, residint tant com pot a Camps (Fonollosa). Empleat públic i opinador aficionat.

Sobre aquest blog de Societat

La meva opinió. Discutible i gens vinculant.


Arxiu

 • 24
  Gener
  2017

  Comenta

  Comparteix

  Twiteja

   
  Catalunya Central sanitat Societat SEM

  ... són conquestes

  Segons la web de Via Michelin, un turisme en circumstàncies normals de trànsit triga 56 minuts a fer el trajecte de l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron de Barcelona a l'Hospital de Blanes. Així, doncs, em costa entendre que entri dins dels "cànons normals" que una UCI mòbil, de matinada, trigui dues hores a fer el mateix recorregut mentre hi ha la vida d'una nena en joc.

  De fet, hi ha moltes coses dins dels "cànons normals" que potser no ho haurien de ser tant. I una d'elles és que, si Catalunya ha de disposar únicament de dues UCI mòbils pediàtriques, ambdues estiguin ubicades a la ciutat de Barcelona, especialment tenint en compte que precisament allà els trajectes cap a un hospital amb UCI infantil són més curts. 

  Potser, i només potser, precisament els recursos per traslladar pacients a centres súper-especialitzats haurien de ser allà on no hi ha aquests centres, perquè és des d'aquests llocs que cal fer aquests trasllats i, encara que a Barcelona hi visqui molta més gent, aquests tenen els serveis a tocar.

  Però moltes vegades tinc la sensació que Catalunya no està pensada així. Tinc la sensació que Catalunya es planifica des d'un despatx d'algun carrer cèntric de Barcelona des d'on es fa difícil veure més enllà de l'àrea metropolitana, sobretot perquè allà es concentra la meitat de la població de Catalunya i la resta estan massa escampats per fer-se notar. Tinc la sensació que tot sovint des d'aquests despatxos es fa un pensament a la castellana i es creu que Catalunya és Barcelona i la resta...

   

   

   

  Denunciar
  Compartir a Twitter
  Compartir a Facebook