Festa de la Llum 2024: tots els actes que es fan aquest dimecres a Manresa

Aquestes són les activitats programades durant la jornada festiva que marca la popular celebració manresana

Desfilada de la imatgeria de Manresa per la Festa de la Llum de l'any 2022

Desfilada de la imatgeria de Manresa per la Festa de la Llum de l'any 2022 / Arxiu / Mireia Arso

Redacció

De 10 a 14 h

Portes obertes al carrer del Balç. Es recomana reserva: www.manresaturisme.cat.

A les 10.15 h

Seguici d’autoritats des de l’Ajuntament fins a l’església del Carme.

A les 10.30 h

A l’església del Carme, concelebració eucarística, presidida per Manel Gasch, abat de Montserrat. Amb la participació de la Capella de Música de la Seu, Cor Parroquial Sant Josep del Poble Nou i Coral Font del Fil. A continuació, pujada i baixada del pilar de quatre a les escales del Carme, a càrrec de la Colla Castellera Tirallongues.

A continuació, seguici d’autoritats i de la imatgeria de Manresa cap a la plaça Major.

A continuació, a la plaça Major, tronada manresana, a càrrec de Pirotècnia Tomàs.

A continuació, ballada de la imatgeria i celebració del 50è aniversari del gegant Hereu de Manresa. Ballada participativa del Ball del Rossinyol, i del Ball de la Bolangera de Manresa. Ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa. Amb la participació de la Colla de Geganters de Manresa i l’Esbart Manresà de l’Agrupació Cultural del Bages.

A les 18 h

A la Sala Gran del teatre Kursaal, espectacle Strafalari, a càrrec del Mag Lari, amb el qual se celebraran les 17 anys del Kursaal. Entrades: www.kursaal.cat.

A les 18.30 h

Al’auditori de l’Espai Plana de l’Om, projecció d’Estols, de Xavier Moreno. En acabar la pel·lícula, col·loqui amb el director. Ho organitza: Cine Club Manresa.

A les 19 h

A la plaça Sant Ignasi, La Llum del Barroc: inauguració del Museu del Barroc de Catalunya amb la ballada dels Gegants Vells de Manresa, parlaments i un espectacle de dansa vertical a càrrec de la Cia. Berta Baliu. A continuació, portes obertes al Museu del Barroc de Catalunya amb acompanyament de dansa i música a càrrec de Xuriach i alumnes del Conservatori de Música de Manresa. Control d’aforament esglaonat de 19.30 a 21 h. 

I dijous: a les 19 h

A l’Espai Plana de l’Om, lliurament del 24è Premi Amat-Piniella