La Cambra de Barcelona demana un suport "sòlid i sostenible" de les administracions al sector aeroespacial

L'ens avisa que l'import que rebrà Catalunya dels Perte és "insuficient" per garantir-ne la competitivitat

Els responsables d'Open Cosmos

Els responsables d'Open Cosmos / Arxiu/Miquel Vera/ACN

ACN

La Cambra de Barcelona ha fet aquest divendres una crida a les administracions perquè donin un suport "sòlid i sostenible" a la indústria aeroespacial catalana. Així mateix, els demana que reconeguin el paper de la denominada economia "New Space" per assolir una societat "més desenvolupada". L'ens que presideix Mònica Roca també avisa que el repartiment dels fons Perte del Govern espanyol resulta "insuficient" per garantir la "sostenibilitat" d'una indústria aeroespacial catalana competitiva. En aquest sentit, apunten que aquest sector és estratègic per generar un teixit empresarial basat en el coneixement, que generi ocupació "d'alt valor afegit" i amb capacitat tractora per altres activitats.

"Segons constata la Comissió d'Espai i Aeronàutica de la corporació, Catalunya s'ha convertit en un centre de referència en termes de desenvolupament tecnològic a la New Space, una nova corrent liderada per empreses privades que actuen amb independència de les agències governamentals i els grans contractistes, i que configuren un model empresarial més àgil i democràtic", destaca la Cambra de Barcelona.

Des de la institució s'afirma també que és important continuar treballant per internacionalitzar les empreses catalanes i establir clústers industrials entre empreses afins per fomentar la cooperació empresarial, generar avantatges competitius, estimular la innovació, i atraure noves inversions i talent al territori. Així mateix, destaca que les innovacions d'aquest sector beneficien al conjunt de la societat millorant la gestió dels desastres, la navegació o l'agricultura.

Pel que fa al sector aeronàutic, indirectament lligat a la indústria espacial i també intensiu en innovació, la Cambra apunta que requereix la construcció i millora d'infraestructures. En aquest sentit, destaca el paper de l'Aeroport de Lleida Alguaire, que pot contribuir a la promoció de la innovació dels sectors aeronàutic i espacial i del seu ecosistema empresarial.