Si dimarts va ser Carles Checa, ahir van ser Nani Roma i l’odenenc Àlex Haro els que van dir adéu a totes les possibilitats de fer res important al Dakar. Els pilots de Prodrive van tenir un accident al quilòmetre 80 de l’especial d’ahir en el qual el seu vehicle va fer fins a sis voltes de campana. Van intentar reparar-lo, però va ser impossible i van haver de ser transportats al campament. Intentaran seguir des d’avui, amb setze hores de sanció.

Ahir també es va confirmar que Carles Checa no havia pogut reparar l’Optimus i intentarà fer-ho en el dia de descans de dissabte per poder córrer les sis últimes etapes. A més, el cotxe de l’argentí Lucio Álvarez i de l’igualadí Armand Monleón va sortir de posicions de podi i ara és cinquè, en una etapa guanyada pel líder, Nàsser al-Attiyah, després de la sanció al vencedor primigeni, el saudita Al Rajhi. Almenys, Isidre Esteve va guanyar una plaça en la general i ara és 29è.

L’altre pilot de casa amb opcions de podi, el manresà Gerard Farrés, també va sortir de les tres primeres posicions i ara és quart després de quedar setè en l’etapa d’ahir. De tota manera, tot està molt congestionat en aquesta categoria i les opcions segueixen obertes. En motos, triomf parcial del castellonenc Barreda i el guardiolenc Marc Calmet va baixar posicions després de perdre dues hores i mitja ahir.