La construcció de la nova plantilla del CE Manresa esbossa un equip competitiu

A dia d'avui, només falta incorporar un central esquerrà que pugui jugar de lateral i dos mitja puntes destres a l’hora d’assistir

Àlex Iglesias és un dels deu futbolistes que han acceptat la proposta de renovació del CE Manresa

Àlex Iglesias és un dels deu futbolistes que han acceptat la proposta de renovació del CE Manresa / ARXIU/JORDI BIEL

L’excel·lent temporada que va protagonitzar el Centre d’Esports Manresa el curs de l’estrena del conjunt blanc-i-vermell a la Segona Divisió RFEF va suposar el final d’un cicle esportiu de tres exercicis, oimés quan un dels principals artífexs d’aquesta fructífera etapa, el tècnic Ferran Costa, va optar per finalitzar la seva estada a l’entitat. A més, lògicament, els futbolistes del CE Manresa que van destacar més el curs passat van cridar l’atenció de clubs amb més potencial econòmic que el conjunt blanc-i-vermell.

Així doncs, en contraposició al que havia succeït els dos darrers estius, enguany, la configuració de la plantilla per afrontar la segona temporada a la quarta categoria estatal ha esdevingut un procés lent i laboriós. Malgrat tot, a hores d’ara, només falten tres futbolistes per completar la construcció del nou equip i els darrers fitxatges permeten entreveure una formació competitiva. L’entrenador Xavi Corominas haurà de maldar per tal que les peces encaixin i ofereixin la seva millor versió.

Ahir, el CE Manresa va fer pública la incorporació del central dret provinent de la SD Tarazona Nacho Pastor. Per tant, falta per concretar el fitxatge d’un central esquerrà que pugui jugar de lateral i de dos mitja puntes hàbils a l’hora de servir assistències per tancar la plantilla. Per complir amb la normativa federativa que exigeix tenir sis jugadors sub-23, un d’aquests futbolistes ha de ser nascut el 2001 o posteriorment.

L’èxit de segellar deu renovacions

El CE Manresa tenia 26 futbolistes en nòmina quan va finalitzar l’exercici 2022-23, si comptem els dos jugadors contractats per dotar de més intensitat les sessions preparatòries (el porter Arnau Manzano i el lateral o central dret Ian Luca Scipione) i els tres lesionats de llarga durada (el lateral dret Salva, el central Joan Castanyer i el mig centre Uri Pérez).

Si tenim en compte la impossibilitat de revertir la decisió de retirar-se presa pel capità Gerard Puigoriol Putxi, per raons professionals, el nou tècnic i el vicepresident esportiu de l’entitat, Txema Pulido, van determinar maldar per aconseguir la renovació de 15 futbolistes. El procés s’ha tancat amb la consecució de la continuïtat de deu jugadors. Només Aschalew Sanmartí (Oriola CF), Pau Darbra (UE Sant Andreu), Joel Priego (Zamora CF), Jaume Pascual (CF Badalona Futur) i Toni Larrosa (CF Badalona) s’han decantat per les propostes d’altres clubs.

La relació de l’entitat amb Salva, Joan Castanyer i Toni Sureda va finalitzar de mutu acord. L’incisiu lateral dret de Cornellà no pot fer esport d’alta intensitat per prescripció mèdica des que va perdre el coneixement durant la primera part del duel que els blanc-i-vermells van jugar al terreny de joc de l’AE Prat, el desembre passat, i resta a l’expectativa de conèixer el diagnòstic definitiu dels especialistes que avaluen el seu cas. Tal com assenyala Txema Pulido, «si pot reprendre la seva carrera esportiva, valorarem la seva reincorporació». Després de dues temporades de baixa per lesió, Joan Castanyer ha fitxat per la UE Vic (Primera Catalana). Així, el central podrà avaluar la resposta del seu físic en una categoria menys exigent. Per la seva banda, el lateral esquerre mallorquí Toni Sureda, establert a Seva, a hores d’ara, prioritza el projecte professional que ha iniciat i jugarà a la Fundació UE Tona (Tercera Divisió). Tampoc continuen a l’equip Arnau Manzano (FC Joanenc), Ian Luca Scipione, Antonio Pelegrín (UE Sant Andreu) i Miguel Martínez (CP San Cristóbal).

L'equip del CE Manresa a dia d'avui, a falta de tres incorporacions

L'equip del CE Manresa a dia d'avui, a falta de tres incorporacions / Regió7

Fitxar futbolistes amb projecció

La quarta posició assolida la temporada passada i el fet de jugar les fases d’ascens a la Primera Divisió RFEF no han incrementat el potencial econòmic del CE Manresa però, el últims exercicis, el rigor en la gestió de l’entitat ha transcendit i el projecte esportiu del club és prou creïble per atreure futbolistes del perfil que han determinat Txema Pulido i Xavi Corominas. «Volem jugadors joves, amb projecció i ganes de créixer que vulguin implicar-se a fons», concreta el tècnic barceloní.

Vuit dels nou fitxatges que s’han efectuat fins ara, si donem com a feta la incorporació del lateral esquerre del juvenil de la UE Cornellà que militava a la Divisió d’Honor David Pons, pactada entre ambdós clubs i només pendent de l’anunci oficial per part de l’entitat cornellanenca, responen a aquest perfil. Especialment il·lusionant és el sextet d’extrems i davanters que han permès configurar les renovacions de Javi López i Noah Baffoe i els fitxatges de Tom Diawara (CP San Cristóbal), Alpha Bagayoko (Lleida Esportiu), Omar Ouhdadi (UE Rapitenca) i Álex Pachón (Recreativo Granada).

Aquesta setmana, Xavi Corominas ha de prendre una decisió sobre el futur dels cinc jugadors que té a prova: el lateral dret artesenc Miquel Nocete, el mitja punta manresà Aleix Díaz i els centrals Antonio Bioque (PE Sant Jordi d’Eivissa), Carlos Olmo (NK Kustosija Zagreb) i Jean Sebastien Lauture (SD Laredo). Els altres quatre jugadors que estaven cedits ja s'han desvinculat del CE Manresa. El lateral dret Nil Pradas jugarà a la FE Grama (Tercera Divisió); el central Jordi de Sande ha establert, temporalment, la seva residència a Tailàndia; el davanter avinyonenc Biel Rodríguez Arnaus continuarà a la UE Vic (Primera Catalana) i el mig centre defensiu Pablo Fernández encara ha de determinar el seu futur esportiu.

D'altra banda, recordar que el central o lateral esquerrà Toni Peris i el mitja punta Èrik Rafael van tenir una greu lesió en un dels seus genolls en els darrers partits de l'exercici 2022-23. Ambdós van passar pel quiròfan a finals de juny i s'afegeixen a la relació de lesionats de llarga durada que encapçala el mig centre Uri Pérez quan s'encara l'inici del nou curs esportiu. Txema Pulido especifica que «el Centre d'Esports Manresa acompanyarà aquests tres futbolistes en el llarg procés de recuperació que han d'afrontar. Les instal·lacions del club i els nostres fisioterapeutes estaran a la seva disposició i, quan puguin començar a entrenar-se, podran fer-ho amb el primer equip». «Segons la seva evolució i les necessitats del tècnic, Xavi Corominas, quan s'obri el mercat d'hivern valorarem la idoneïtat de donar-los l'alta federativa», conclou Txema Pulido.

Dilluns, al Torneig d’Històrics, Xavi Corominas va fer debutar amb el primer equip el polivalent lateral esquerre juvenil Íker Morales i el mitja punta Carlos Segura. «Si mantenen la progressió actual, poden ajudar puntualment el primer equip a la lliga», explicita. Avui, a partir de les 19.30 hores, el CE Manresa afronta el partit corresponent a la primera ronda de la Copa Catalunya al terreny de joc del Reus FC Reddis (Tercera Divisió), amb «l’anhel de vèncer el nostre oponent i d'accedir a la següent eliminatòria», sentencia l'entrenador barceloní.

Altes, baixes, renovacions, lesions i jugadors ap rova del CE Manresa

Altes, baixes, renovacions, lesions i jugadors ap rova del CE Manresa / Regió7