El segon termini per presentar candidatures per liderar la federació de barris de Manresa no en rep cap

Dissabte al matí se celebrarà l'assemblea general extraordinària on es decidirà el futur de la FAVM

Hi ha diverses persones que s'han postulat per crear una gestora provisional per portar l'entitat

Fotografia de membres de la comissió executiva de la federació de barris després de les eleccions del 2021

Fotografia de membres de la comissió executiva de la federació de barris després de les eleccions del 2021 / ARXIU/FAVM

Gemma Camps

Gemma Camps

El termini fins a la mitjanit del dia 15 de novembre per presentar candidatures per liderar la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa (FAVM) no ha donat resultats i no se n'ha rebut cap, tal com ha pogut saber Regió7. El futur de la federació queda ara en mans del que passi en l'assemblea general extraordinària que tindrà lloc aquest dissabte, dia 18 de novembre, a les 11 del matí a la seva seu.

No hi ha candidatures, però sí que hi ha diverses persones disposades a formar una junta gestora provisional que porti l'entitat fins que es pugui crear una comissió executiva que es posi al capdavant. Per tant, si no hi ha cap canvi de darrera hora, tot fa pensar, que, d'entrada, la federació funcionarà amb un equip provisional.

Com ha avançat aquest diari en anteriors informacions, el primer termini per presentar candidatures, que va finalitzar el 8 de novembre, es va tancar sense que se'n presentés cap. Fruit d'això, l'actual comissió executiva, amb Antoni Erro al capdavant, va decidir allargar el termini fins al 15 de novembre, però tampoc no se n'ha presentat cap. Paral·lelament, entitats veïnals representades per Carme Carrió (presidenta de l’Associació de Veïns de les Escodines); Vicenç Cano (de l’Associació de Veïns de Vic-Remei) i Rafael Guirado (president de l’Associació de Veïns de Cal Gravat), van reclamar en un anònim enviat a Erro que no es fessin eleccions i que es creés una junta gestora provisional fins que no surti un grup de persones prou sòlid per dirigir la FAVM. Unes peticions que també van explicar a Regió7, al mateix temps que van posar en evidència el malestar entre aquestes associacions de veïns (que no van concretar quines són) i la manera de dirigir la FAVM.

La comissió executiva actual ha decidit plegar dos anys abans del previst al·legant que estan cremats i desgastats per un seguit de fets que han tingut lloc els darrers anys al món veïnal que aquest diari també va explicar. En canvi, les entitats representades per Carrió, Cano i Guirado, asseguren que el problema principal ha estat la impossibilitat de diàleg a l'ens federatiu.