Manresa manté les 25 terrasses autoritzades en les calçades per la covid

L'Ajuntament diu que cal vetllar per l'equilibri entre la seguretat en l'espai públic i l'activitat comercial

La terrassa del Farolillo, al carrer Guimerà

La terrassa del Farolillo, al carrer Guimerà / Arxiu/David Caballero

Francesc Galindo

Francesc Galindo

Les 25 terrasses en calçada que l'Ajuntament de Manresa va autoritzar durant l'epidèmia de covid es mantenen en l'actualitat.

A preguntes del grup municipal de Fem Manresa, el govern municipal va explicar en el darrer ple que pel que fa a l’ampliació de l’espai el nombre de taules i cadires no podia superar aquell que es tenia autoritzat. "Per tant, els establiments que, per situació, podien ocupar més espai, així ho podien fer", va dir Anjo Valentí, regidor de Seguretat Ciutadana, Salut i Esports.

Segons Valentí, de les 25 terrasses en calçada que es van autoritzar, "tots els establiments que durant l’etapa de l'epidèmia de covid van sol·licitar permís les han volgut mantenir" aprofitant la pròrroga decretada. D'altra banda, no s'ha concedit aquesta excepció als establiments que l'han demanat posteriorment.  

Comissió específica

Valentí va explicar que s'han reprès els treballs de la comissió específica de terrasses que ha realitzat dues reunions i té fixada una tercera per al dia 25 de gener. Els integrants de la comissió són polítics i tècnics dels àmbits de Seguretat, Comerç, Urbanisme, Espai Públic, i Llicències.

Segons Valentí, en el marc d’aquesta comissió de les terrasses "treballem per respectar l’equilibri entre la protecció i seguretat de l’espai públic i urbanístic, amb el dret al treball i a la sostenibilitat dels establiments de restauració on l’activitat a les seves terrasses és un element important per a la seva prosperitat".

D'aquesta forma responia les preguntes de Fem Manresa sobre quants establiments van demanar ampliació de l’espai de terrasses o tenir-ne de nou i quants d’aquests establiments mantenen el dia d'avui aquesta ampliació. 

Van demanar que tenint en compte que es tractava d’una mesura excepcional, quina intenció té el govern de l’Ajuntament davant d’aquesta ampliació de terrasses a l’espai públic i si hi ha la voluntat de tornar a la situació anterior.