Mor l'actriu Itziar Castro als 46 anys

La intèrpret havia participat en diverses sèries de televisió i va ser nominada als Goya per la pel·lícula 'Pieles'

Hauria mort durant un assaig per a un espectacle de natació sincronitzada a la piscina de Lloret de Mar

L'actiu Itziar Castro en una imatge d'arxiu

L'actiu Itziar Castro en una imatge d'arxiu / RTVE

ACN/Eva Batlle

L'actriu catalana Itziar Castro i Rivadulla (Barcelona, 1977) ha mort als 46 anys quan es trobava assajant per un espectacle en una piscina a Lloret de Mar. "Amb profund pesar vull informar de la mort la nit passada de la talentosa Itziar Castro. Amb una carrera destacada a la indústria de l'entreteniment, Castro ha deixat una petjada inesborrable amb la seva notable actuació i carisma", ha explicat el director de cinema Frankie de Leonardis, íntim amic de l'actriu, en un fil a X.

Les causes de la mort s'investiguen i els fets han succeït poc després de la una de la matinada a la piscina municipal de Lloret de Mar, segons ha avançat el Diari de Girona, del mateix grup editorial que Regió7. Els efectius d'emergències s'han traslladat a la zona perquè els alertaven que hi havia una persona amb aturada cardíaca. L'actriu s'ha començat a sentir malament, era fora de l'aigua de la piscina, moment en què hauria entrat en parada. Després de diversos intents, l'actriu no ha reaccionat a les maniobres de reanimació RCP.

En el moment dels fets, Castro es trobava fent un assaig d'un espectacle amb el Club Natació Kallípolis, segons fonts municipals que dirigeix l’exnedadora i entrenadora de natació sincronitzada Anna Tarrés. Aquesta entitat tenien llogada la piscina i en aquell moment de la matinada es feien proves de llum. Castro participava en un espectacle anomenat "Un món de fantasía" de natació sincronitzada que s'havia d'estrenar el 17 de desembre.

Una trajectoria brillant

'Campeones', 'Matar a Dios' i 'Pieles

"La Itziar no només va ser una actriu i artista talentosa, sinó una incansable lluitadora pels seus ideals i creences. Es va enfrontar a cada desafiament amb una determinació i un coratge que van inspirar molta gent", ha recordat de Leonardis. "La seva contribució al món de l'art i el seu incansable treball per la igualtat i la justícia social romandran com un llegat perdurable de la seva passió i compromís", ha reblat el company i director de cinema, que ha demanat "respecte" per a la privacitat de la família en aquest difícil període de dol i ha anunciat que hi haurà actes commemoratius en els propers dies per a tots aquells que vulguin retre homenatge a Itziar Castro. 

L'actriu barcelonina s'havia emportat el premi de la Unió d'Actors com a millor actriu revelació per la seva interpretació a 'Pieles', i el guardó de millor actriu al Festival Rojo Sangre i al Festival de Calella pel seu paper a 'Matar a Dios'. Recentment, a principis d'octubre, Castro havia estrenat el curtmetratge 'La cita', escrit, dirigit i protagonitzat per ella. La intèrpret també va firmar llibres aquest últim Sant Jordi en estands com el de l'FNAC. "Em sembla una meravella haver tornat a aquest poder de convocatòria", ressaltava Castro. "Jo compro llibres per tot l'any i és un dia tan màgic i bonic que em dona igual si els lectors compren llibres només avui", ironitzava l'actriu.