Com netejar els raspalls dels cabells: el ritual de bellesa més important

El secret per a un cabell sa i brillant: Aprèn a desinfectar els teus raspalls i pintes com un professional i enlluerna amb la teva cabellera

Raspalls de cabells

Raspalls de cabells / PIXABAY - jackmac34

Mati Sirvent

Segurament, t'has preguntat més d'una vegada com netejar correctament els raspalls i pintes dels cabells. A la nostra vida quotidiana, és important prestar atenció al manteniment dels objectes que utilitzem diàriament, i les pintes no són una excepció. Sabies que poden acumular una quantitat sorprenent de cabell? Per això, és vital desinfectar-los regularment per mantenir un cabell sa i envejable.

En aquest article et presentem una guia, pas a pas, sobre com netejar i desinfectar adequadament les teves pintes i raspalls. 

Com netejar els raspalls de pèl?

Pas 1: Elimina el cabell

El primer que has de fer és retirar tot el cabell atrapat al raspall. Pots utilitzar objectes llargs i prims, com bolígrafs, brotxes de maquillatge o, fins i tot, la cua d'una altra pinta, per desfer-te dels flocs de pèl.

Pas 2: Renta els teus raspalls

Ara és el moment de rentar els teus raspalls. Omple un recipient amb aigua tèbia i afegeix una mica de sabó o xampú per crear escuma. Submergeix el raspall a l'aigua i deixa-ho reposar durant 3 o 4 minuts. Si cal, frega suaument entre les pues amb un raspall de dents net per eliminar qualsevol residu de brutícia.

Com mantenir net el teu raspall de cabells

Com mantenir net el teu raspall de cabells / Pixabay - PublicDomainPictures

Pas 3: Esbandida i seca

Després de deixar-ho en remull, esbandeix el raspall amb aigua tèbia per eliminar les restes de sabó. A continuació, eixuga'l utilitzant un drap net i sec. Agiteu sobre el lavabo per eliminar qualsevol excés d'aigua.

I què hi ha dels raspalls de fusta?

Si tens raspalls de fusta, presta especial atenció a l'assecatge. És important evitar que quedin restes d'aigua, ja que podrien podrir la fusta amb el temps i fer malbé el raspall.

Com netejar els raspalls de fusta?

A més de seguir els passos anteriors, hi ha algunes pautes addicionals per netejar adequadament un raspall de fusta:

  • Utilitza la menor quantitat d'aigua possible: per evitar que el raspall s'infli o podreixi, és recomanable utilitzar la menor quantitat d'aigua i sabó possible en netejar-lo.
  • Renta i asseca ràpidament: Un cop hagis retirat tot el cabell, limita't a eliminar els residus i olis atrapats al raspall amb una mica d'aigua. Com que és de fusta, com més temps en deixis per assecar-se, millor serà el resultat.
  • Recorda que a més de la neteja, la desinfecció regular és important per eliminar qualsevol bacteri o residu que es pugui acumular als raspalls.

Com desinfectar els teus raspalls i pintes?

Encara que pugui semblar estrany, un dels mètodes més utilitzats per desinfectar els raspalls és l'ús d'amoníac.

  • Desinfecció amb amoníac: Prepareu una solució amb 1/4 de tassa d'amoníac i 1 tassa d'aigua neta. Aquesta barreja és segura per al teu raspall, però et recomanem que facis servir guants. Remulla el raspall a la solució, esbandeix-lo amb aigua tèbia i deixa'l assecar completament.
  • Desinfecció amb aigua i vinagre: En aquest cas, barreja 1/2 tassa de vinagre blanc amb 1/2 tassa d'aigua tèbia i submergeix el raspall durant no més de 30 minuts per evitar possibles danys a les pues o mànecs.

Esperem que aquests consells us siguin d'utilitat i els pugueu posar en pràctica per mantenir els vostres raspalls i pintes nets i desinfectats.