Un grup de manifestants ha incendiat aquest dijous a primera hora les instal·lacions de l'ambaixada de Suècia a Bagdad, la capital de l'Iraq, en el marc de les manifestacions que han tingut lloc aquesta setmana en resposta a la crema d'exemplars de l'Alcorà que va tenir lloc al país bàltic a finals de juny.

Segons algunes imatges difoses a les xarxes socials, els manifestants han entrat a la Zona Verda de la capital iraquiana, el sector de les ambaixades, i han llançat torxes a l'interior de la seu sueca. El servei de premsa del ministeri de Relacions Exteriors de Suècia ha assegurat al diari Aftonbladet que “el nostre personal de l'ambaixada està fora de perill”.

Precisament, també aquest dijous, les autoritats sueques han autoritzat una nova crema de l'Alcorà davant de l'ambaixada de l'Iraq a Estocolm.

A Bagdad, la policia local ha hagut de recórrer a l'ús de ràfegues d'aigua per contenir els grups de persones que envolten l'ambaixada de Suècia.

El ministre iraquià d'Exteriors, Fuad Hussein, va subratllar fa uns dies davant del seu homòleg suec, Tobias Billström, "la necessitat d'evitar que es repeteixin actes ofensius contra l'Islam i al Sagrat Alcorà". A la vegada, les autoritats iraquianes també han expressat la condemna pels actes contra la seu diplomàtica europea.