La Patum de Lluïment arrenca a Berga amb xiulets al socialista Salvador Illa

La plaça de Sant Pere s'omple per seguir els balls de les comparses

Xiulets al socialista Salvador Illa a la Patum de Berga

Oscar Bayona

Berga ha viscut aquest migdia la primera Patum de Lluïment d'enguany, una versió més reposada de la festa en què surten totes les comparses una rere l'altra i llueixen els seus balls al mig d'una plaça de Sant Pere plena. Els assistents han rebut amb xiulets i crits d'independència el socialista Salvador Illa, que ha estat un dels convidats al balcó de l'Ajuntament de Berga per seguir la Patum de Lluïment. També hi ha assistit la consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat,Tània Verge.

Avui, dijous de Corpus és festiu a Berga i és un dia fort de Patum, després del multitudinari passacarrers d'aquest dimecres a la nit que es va desenvolupar sense incidències. Ho ha valorat positivament l'alcalde de Berga, Ivan Sànchez: "Ens hem de felicitar, és un molt bon inici de Patum".

Segons dades facilitades per l'Ajuntament de Berga, els Mossos d'Esquadra de Trànsit van fer 328 proves amb 4 denúncies administratives, cap alcoholèmia penal i quatre per substàncies estupefaents. També una denúncia per furt de mòbil. Per part de la Policia Local, hi va haver dues denúncies per l’Ordenança de Convivència i Via Pública de Berga per ocupacions de via pública sense autorització, quatre inspeccions a bars i locals conjuntament amb URPA de Mossos d’Esquadra i es va aixecar una acta per infraccions a la normativa legal vigent. I d'altra banda, l’hospital de campanya Creu Roja va fer 66 assistències.