Blog 
Al Berguedà
RSS - Blog de Dolors Clotet Cortina

L'autor

Blog Al Berguedà - Dolors Clotet Cortina

Dolors Clotet Cortina

Dolors Clotet Cortina Redactora al Berguedà del diari Regió7

Sobre aquest blog de Les columnes

Aquest bloc reprodueix els articles editats en l'edició de paper del diari Regió7


Arxiu

 • 29
  Gener
  2018

  Comenta

  Comparteix

  Twiteja

   
  Catalunya Central Les columnes

  Què diria Nuri Alàs a M. Rajoy?

  Frisso per saber què diria Nuri Alàs al president espanyol M. Rajoy. No és broma. Cal conèixer la flamant premi Santa Bàrbara que avui entrevistem. És una dona de pedra picada que el 7 de desembre del 1977 es va plantar a la benzinera del poste a Berga amb les seves col·legues Fina Pérez i Loli Puertas amb un megàfon als dits, per exhortar les dones a sortir al carrer per defensar els 429 minaires (els seus homes, pares, germans) que Carbones de Berga volia acomiadar quan els drets laborals eren encara més precaris que els d’avui.

  La Nuri va ser la cara visible d’una revolta liderada per les dones que va paralitzar la comarca. Van ser cinc dies de revolució i de solidaritat en defensa del pa de les famílies minaires. Quan es va acabar la tancada, la Nuri va perdre la seva feina a Avià, en una fàbrica tèxtil, un sector (un de tants) on llavors (i ara) les dones cobraven menys que els homes per fer la mateixa feina. «No teníem dret a res», diu la Nuri. 

  Però situem-nos al 2018, quaranta anys després. «Sancionaria una empresa que pagui menys a una dona que a un home en el mateix lloc de treball?», li pregunta el periodista Carlos Alsina. «No nos metamos en eso», respon M. Rajoy. I no puc deixar de pensar en la Nuri. Què carai li etzibaria aquesta lluitadora indomable, d’esquerres, sindicada de tota la vida, defensora dels drets laborals de les dones?

   

  Compartir a Twitter
  Compartir a Facebook