L’Ajuntament crea 126 places per a les persones que van fer cua i van quedar fora de la Manresa Desconeguda

Regió7 va publicar ahir les queixes de ciutadans que van anar a fer la inscripció presencial a l'Oficina de Turisme i que, després de fins a dues hores d'espera, alguns, es van trobar que no tenien lloc

Dijous a l'Hospital Sant Andreu i divendres al convent de Sant Francesc, s’afegiran nous grups a primera hora de la tarda per tal de poder encabir 60 i 66 persones més, respectivament

Persones esperant torn a l'interior de l'Oficina de Turisme de Manresa, dilluns al matí

Persones esperant torn a l'interior de l'Oficina de Turisme de Manresa, dilluns al matí / Sussi Garcia

Redacció/Gemma Camps

L'Ajuntament de Manresa ha reaccionat i ha ampliat les places per a les Visites a la Manresa Desconeguda del programa de la festa major de dijous i divendres per poder encabir les persones que dilluns van anar a fer la reserva presencial a l'Oficina de Turisme i van quedar sense plaça després d'esperar fins a dues hores, en algun cas, tal com va informar Regió7. El problema va raure en el fet que, al mateix temps que es feien les inscripcions a l'Oficina de Turisme, que van començar a les 10 del matí, també es van poder fer en línia des de casa. Com que, en el segon cas, el procés era molt més ràpid, les places es van esgotar i els que esperaven estoicament el seu torn a l'Oficina de Turisme van quedar amb un pam de nas.

Regió7 se'n va fer ressò perquè dues persones que van anar a fer la cua ho van voler denunciar a través d'aquest diari. En total, 126 persones, 60 per a la visita de dijous a l'Hospital Sant Andreu i 66 per a la de divendres al convent de Sant Francesc, van quedar en llista d'espera. Són les que ara podran fer la visita.

L'Oficina de Turisme ho comunicarà als afectats

L'Ajuntament ha informat aquest dimarts a la tarda que ha reorganitzat les Visites a la Manresa Desconeguda. En cada cas, tant dijous com divendres, s’afegiran nous grups a primera hora de la tarda per poder oferir les 126 places més esmentades. A partir de demà dimecres, l’Oficina de Turisme es posarà en contacte amb les persones sol·licitants per tal d’acabar de gestionar la seva entrada. Recorda que el format de les visites es dissenya en funció de la disponibilitat funcional de cada espai, tenint sempre en compte les mesures de seguretat i el fet de poder oferir una visita agradable als participants.

Un viatge al passat d'un hospital i un convent i església

Enguany, les visites donaran a conèixer diferents estances de l’Hospital Sant Andreu i de l’antiga església i convent de Sant Francesc, els dies 24 i 25 d’agost, respectivament. La visita a Sant Andreu, que compta amb 700 anys d’història, permetrà gaudir d’una gran varietat d’estils arquitectònics i de l’evolució de l’edifici al llarg dels anys. També es podran visitar les ales de l’edifici on es desenvoluparà un nou projecte assistencial. Pel que fa a Sant Francesc, es podrà visitar l’antiga església i convent, convertit amb els anys en l’Escola Joviat i que el curs que ve passarà a ser un centre públic sota el nom d’Institut Escola Manresa. Durant la visita es podrà veure l’interior de l’església (posteriorment auditori Sant Francesc) i alguns vestigis de les antigues estances del convent.

Les visites de la Manresa Desconeguda estan organitzades per l’Ajuntament de Manresa amb la col·laboració del Centre d'Estudis del Bages, l’Associació Memòria i Història de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa. Enguany, hi participen activament de manera voluntària la Fundació Sant Andreu Salut i l’Institut Escola Manresa, a qui l’Ajuntament ha volgut agrair especialment la seva col·laboració.