Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta del Pla INUNCAT per la previsió de pluja intensa aquest dimarts a la tarda. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que les pluges superin els 20 l/m2 en 30 minuts al Pirineu, Prepirineu, Catalunya Central i Ponent. Davant d'aquesta previsió, Protecció Civil demana a la ciutadania extremar les precaucions en els desplaçaments i en les activitats a l'aire lliure. D'acord amb la informació rebuda del Meteocat, aquesta tarda i fins al vespre, es preveuen xàfecs que poden anar acompanyats de tempesta i localment de pedra i ratxes fortes.

Protecció Civil recorda que cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s'esperen intensitats i acumulacions més importants.  

Pel que fa a les temperatures, tant les mínimes com les màximes seran similars o lleugerament més altes. Els termòmetres es mouran entre els 17 i els 35 graus a Igualada; els 15 i els 34 a Manresa; els 15 i els 35 a Solsona; els 18 i els 31 a Moià; els 17 i els 32 a Berga; els 12 i els 30 a Puigcerdà i els 14 i els 32 a la Seu d'Urgell.