Un cop passat l'equador, la Setmana Santa experimentarà un canvi radical de temps. El primer dels punts on es notarà aquest gir, les temperatures. Com a mínim dijous i divendres tant les mínimes com les màximes registraran un notable ascens, que deixarà valors de fins a 20 graus a la Catalunya central.

En concret, dijous els termòmetres es mouran entre els 7 i els 20 graus a Manresa; els 6 i els 20 a Igualada; els 5 i els 17 a Solsona; els 7 i els 16 a Moià; els 4 i els 15 a Berga; els 3 i els 13 a la Seu d'Urgell i 1 i els 11 a Puigcerdà. Divendres Sant, els valors oscil·laran entre els 9 i els 20 graus a Manresa i Igualdad; els 7 i els 18 a Solsona; els 9 i els 18 a Moià; els 7 i els 18 a Berga; els 6 i els 17 a la Seu d'Urgell i els 3 i els 15 a Puigcerdà.

Després d'un inici de setmana passat per aigua, els ruixats es concentraran, sobretot, a les comarques del nord-oest del país. Tot i això, s'haurà d'anar amb compte amb el vent. El Servei Meteorològic de Catalunya s'ha emès un avís per Situació Meteorològica de Perill moderat per vent que afectarà la Cerdanya i l'Alt Urgell tota la jornada de divendres.