Un terratrèmol de 7,1 graus de magnitud que ha sacsejat aquesta matinada la regió xinesa de Xinjiang (nord-oest) no ha causat, de moment, cap víctima mortal, però sí danys en habitatges i infraestructures, segons informes preliminars de les autoritats locals.

El sisme s'ha produït a les 2.09 hora local (18.09 GMT), amb epicentre a 22 quilòmetres de profunditat, i ha afectat sobretot la regió de Wushi de la prefectura d'Aksu, segons el Centre de Xarxes Sismològiques de la Xina.

A aquest terratrèmol l'han seguit diverses rèpliques, la més gran de 5,3 graus, explica la mateixa institució.

L'àrea afectada se situa en una regió muntanyosa poc poblada propera a la frontera de la Xina amb el Kirguizistan, a una mitjana de 3.048 metres sobre el nivell del mar i on la temperatura aquesta nit era d'uns deu graus sota zero.

La sacsejada s'ha percebut a diverses ciutats de Xinjiang com Kashgar, Hotal i la capital, Urumqi, on han tremolat fins i tot els pisos més alts dels edificis, segons el testimoni d'alguns veïns. "He pensat que el terratrèmol em faria caure del llit", ha dit Cao Yanglong, que s'allotjava durant un viatge de negocis al pis 21 d'un hotel a Aksu.

El 18 de desembre passat, almenys 151 persones van perdre la vida en un terratrèmol de magnitud 6,2 que va sacsejar les províncies de Gansu i Qinghai, al nord-oest de la Xina, on també va deixar greus danys en infraestructures i més de 200.000 habitatges destruïts.