La jornada de divendres estarà marcada pel vent de component nord i oest que bufarà amb cops de més de 70 a 90 km/h a bona part de la meitat sud de Catalunya; destacant les comarques de l'Anoia, el Berguedà i la Cerdanya. Aquest episodi també tindrà especial incidència als cims del Pirineu i del Prepirineu i al nord de la Costa Brava. Durant tot el dia hi haurà núvols i clarianes, amb algun ruixat al nord-est i al massís del Port.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha fet públiques la velocitat de les ratxes de vent de primera hora del matí i, encara que les més fortes se situen a punts del litoral i prelitoral, la Catalunya Central també ha registrat xifres notables. Per exemple, a Manresa fins a les set del matí s'han registrat ratxes de fins a 65.5 km/h; a Igualada de 64.1 i a Solsona de 48.2.

La neu s'instal·la a les zones de muntanya

La precipitació més continuada i abundants se centrarà a l'extrem nord del Pirineu, on es poden acumular quantitats destacables al llarg de la jornada. Segons el Meteocat, la cota de neu ronda els 900 metres al vessant nord del Pirineu i entre els 700 i els 800 a la resta de la serralada.

Les nevades han tingut afectació en diverses carreteres del territori, entre les quals destaca la BV-2031 a Castellar de N'Hug, on és obligatori circular amb cadenes.

Alerta de Protecció Civil

A causa del temporal, Protecció Civil va activar el pla d'alerta per perill per allaus i també fortes ratxes de vent a bona part del país.

Per aquest motiu, Protecció Civil demana extremar la prudència en la mobilitat i activitats a l'exterior i retirar de balcons i façanes objectes que puguin caure.