El dia que el TDK va tocar el cel ACB, ara fa 25 anys

Cinc protagonistes de la gesta de la Lliga expliquen les seves vivències

La popular Farola de la plaça de Crist Rei es va desbordar la nit del 4 de juny del 1998

La popular Farola de la plaça de Crist Rei es va desbordar la nit del 4 de juny del 1998 / ARXIU/JOSEP ROJAS

Redacció

«És vostra, campions!» Així començava la crònica publicada per aquest diari el 5 de juny del 1998. El dia abans, el TDK Manresa havia guanyat la lliga ACB. En el darrer sospir. Tothom es rendia a un equip que va trencar els pronòstics, començant per Sergio Scariolo, l’entrenador del TAU : «Si hi ha un equip que ens agrada que hagi guanyat, no havent-ho pogut fer nosaltres, és el TDK»; i acabant per la qualificació de «dia històric» de l’entrenador del miracle, Luis Casimiro, dutxat per Lázaro i Montañez.

La Farola no va tenir res a envejar a Canaletes i Manresa va mostrar al carrer la bogeria col·lectiva que va despertar el TDK campió. Un esclat de festa que ja havia començat fora del Nou Congost amb Gog i Magog, els Pepsicolen i un castell de focs, i al qual s’afegia aquest diari amb una edició especial nocturna. La celebració continuaria l’endemà amb 20.000 persones al carrer (en una ciutat llavors de 65.000 habitants) i amb una plaça Major desbordada.

Lázaro, Casimiro i Montañez ben remullats | ARXIU/QUIM ALBERCH

Lázaro, Casimiro i Montañez ben remullats | ARXIU/QUIM ALBERCH / redacció. manresa

El cos tècnic s’havia rapat al matí i a la tarda Paco Vázquez feia de mestre de cerimònies al balcó de l’ajuntament, Chichi Creus dedicava el títols als tres capitans abans de Jordi Singla (Jordi Creus, Josep Pujolràs i Joan Peñarroya) i la gernació de la plaça es recordava irònicament de Julbe, el tècnic del Joventut. De tot això fa 25 anys. Regió7 ha parlat amb 5 protagonistes recorden la gesta: Joan Creus, Jordi Singla, Paco Vázquez, Román Montañez i Valentí Junyent. Recupera les entrevistes:

Subscriu-te per seguir llegint