‘Vull la nit!’, una Patum lliure de violències sexistes

Berga tindrà un punt lila tots els dies de la festa, un altre per als concerts i un d’itinerant

Janina Vilana, tècnica de Joventut; Ivan Sànchez, alcalde de Berga; Ramon Caballé, president del Consell Comarcal del Berguedà

Janina Vilana, tècnica de Joventut; Ivan Sànchez, alcalde de Berga; Ramon Caballé, president del Consell Comarcal del Berguedà / Anna Costa

La campanya «Vull la nit!» ha anat incrementant les accions durant les darreres edicions de la Patum per donar visibilitat a la iniciativa i promoure la prevenció sobre les violències masclistes, les agressions sexuals i les violències lgtbifòbiques.

Enguany, es tornaran a habilitar punts liles i s’editaran materials de difusió com ara fulletons, adhesius, banderoles, samarretes i gots, entre d’altres. 

Hi haurà un punt lila a la plaça de Viladomat de Berga els cinc dies de Patum i se n’habilitarà un altre durant les nits de concerts de Barraques de la plaça Cim d’Estela, el divendres i el dissabte. A més, hi haurà servei itinerant les nits de dimecres i dijous.

Aquest any, s’ha fet una formació a membres de les colles de les comparses i s’ha format el personal que farà tasques d’atenció al públic. S’ha parlat, entre altres, de la cultura del consentiment, les violències masclistes o la construcció d’espais igualitaris des d’una perspectiva feminista.