Blog 
El raspall
RSS - Blog de Francesc Galindo Reyes

L'autor

Blog El raspall - Francesc Galindo Reyes

Francesc Galindo Reyes

Cap Àrea Societat Manresa.


Arxiu

 • 01
  Octubre
  2016

  Comenta

  Comparteix

  Twiteja

   
  Catalunya Central Les columnes

  El càncer, una forma de viure

  El càncer és el tabú més gran del món. Les estadístiques són tan esfereïdores i es tracta d’una malaltia que ha fet tanmal a tantes persones properes que la immensa majoria de la població el que fem és adoptar l’estratègia de l’estruç, ficar el cap dins d’un forat i fer com si la cosa no ens afectés.

  El professor Jordi Estapé i la doctora Tània Estapé van ser convidats perla Coordinadora de Jubilats de Manresa per oferir dijous una conferència a dues veus sobre la malaltia, coincidint amb l’acte institucional d’obertura de les Aules per a la Gent Gran. Pare i filla van donar pautes per prevenir la malaltia i fer-hi front en el cas que aparegui. Van reconèixer que el fet que es desconegui molt sobre la seva mecànica la situa encara avui en el relliscós terreny dels mites i les creences. Però malgrat la ignorància sobre què desencadena el càncer, sí que sabem que la prevenció dóna fruits.

  Entre els nadius africans que no acampen mai a prop d’un arbre corcat, perquè hi ha una possibilitat –encara que sigui remota –que els pugui caure a sobre mentre dormen, i els supermoderns occidentals que
  practiquem tota mena de comportaments de risc que està demostrat científicament que fan augmentar considerablement la possibilitat de desenvolupar una terrible malaltia hi ha un concepte de la responsabilitat radicalment diferent. El càncer es pot combatre convertint la seva prevenció en una forma de viure, perquè deixi de ser només una forma de morir.

   

  Compartir a Twitter
  Compartir a Facebook